Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Cruel Experience - Save The Nature Kill Yourself

 
Οι Cruel Experience σχηματίστηκαν πριν από λίγο καιρό στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης στην Ιταλία κι απαρτίζονται από τον Nicola στο μπάσο, από τον Efisio στην κιθάρα και τα φωνητικά κι από την Marta στα ντραμς, αν και στην παρθενική δουλειά τους, που κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς με την μορφή διπλού Ep, τα ντραμς έπαιξε ο φίλος τους, Andrea.
 
Το πρώτο studio πόνημα τούτης της ελπιδοφόρας μπάντας φέρει τον όχι και τόσο ευγενικό τίτλο Save The Nature Kill Yourself και περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 16 λεπτών, ενώ οφείλει τον αρκούντως καθαρό κι εξόχως δυνατό του ήχο στην παραγωγή του Simone, ο οποίος αναδεικνύει περίφημα το live τσαγανό και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο των συνθέσεων του.
 
Η βαφτισμένη στο fuzz κιθάρα των Cruel Experience σκαρώνει διαρκώς δυναμικά riffs σε punk μοτίβο και διανθίζει το τελικό μουσικό σύνολο με αχτίδες garage ψυχεδέλειας, καθιστώντας έτσι εξόχως διασκεδαστικό το Save The Nature Kill Yourself, το μεστό μπάσο του οποίου γεμίζει τις συνθέσεις του με τον πλέον έξοχο τρόπο, καθώς του χαρίζει άπλετο μουσικό βάθος κι όγκο.
 
Τα ντραμς ευωδιάζουν ηχητική πυρίτιδα και συνεισφέρουν με γενναίες ποσότητες groove στο γεμάτο rock τσαμπουκά Save The Nature Kill Yourself, αναδεικνύοντας έτσι τις αχνές heavy πινελιές του, ενώ τα ιδιαιτέρως έντονα garage στοιχεία του, βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις punk καταβολές των ανερχόμενων Cruel Experience, χάρη στα παθιασμένα φωνητικά τους.
 
Ο ορμητικός μουσικός κόσμος των Cruel Experience, μας ξεσηκώνει με την αγνή αγάπη του για τον garage ήχο και το ειλικρινές punk μεράκι τους, ενώ το συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο τους, καθιστά εξόχως απολαυστικό κι άκρως χορταστικό το Save The Nature Kill Yourself κι αφήνει συνάμα χάρη στο heavy εκτόπισμα του, πολλές υποσχέσεις για το μουσικό τους μέλλον. Τίμιο.
 
Cruel Experience: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου