Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Brunt - Blackbeard

 
Πριν από πέντε περίπου χρόνια σχηματίστηκαν στα νησιά Guernsey της Νορμανδίας οι σταθερά ανερχόμενοι Brunt, που αποτελούν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό κι αρκούντως heavy μουσικό τρίο, το οποίο προς τα μέσα του περασμένου Οκτώβρη κυκλοφόρησε την δεύτερη δουλειά του, ένα επιεικώς μαγευτικό EP, που έχει αποκλειστικά instrumental μορφή, με τίτλο Blackbeard.
 
Μόλις τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 28 λεπτών περιέχει το ηχογραφημένο ζωντανά στο στούντιο και προσεγμένο στη λεπτομέρεια Blackbeard, που μας παρουσιάζει με τρόπο εξόχως απολαυστικό το πλούσιο μουσικό ταλέντο και την αδάμαστη rock φαντασία των Brunt, καθώς οι περιπετειώδεις του συνθέσεις αποτελούν ωδή στον αυθορμητισμό και την heavy έμπνευση.
 
Όμως, θαρρώ, πως ειδικής μνείας αξίζει τόσο ο ικανός Mikey Ferbrache, που με περίσσιο μεράκι επιμελήθηκε την αψεγάδιαστη παραγωγή του Blackbeard, αναδεικνύοντας έτσι την jam νοοτροπία των Brunt και απογειώνοντας την live αίσθηση του, όσο κι ο ταλαντούχος Eric Krick, που φιλοτέχνησε το σε μεθυστικούς χρωματικούς τόνους κι επιεικώς πανέμορφο του artwork.
 
Απαλές post rock μελωδίες ξεπετάγονται σε πλήρη αρμονία με τις desert της αιχμές από την ατίθαση κιθάρα των Brunt και συντροφεύουν φανταστικά τα βαριά και βαφτισμένα σε οπιούχα fuzz ύδατα riffs της, τα οποία πασπαλίζουν άλλοτε με κλασσικά doom ηχοχρώματα κι άλλοτε με αχνής drone ευωδίας stoner σκόνη το Blackbeard και την υφέρπουσα sludge του ψυχεδέλεια.
 
Σκανταλιάρικα hard rock αρώματα γεννά το στολισμένο με σχεδόν ανεπαίσθητες blues πινελιές μπάσο των Brunt, που με τον μεστό του χαρακτήρα προσφέρει άπλετο ηχητικό βάθος και όγκο στο γοητευτικό Blackbeard, το οποίο χρωστά την ομαλή του ροή και το παχύρρευστο κι άκρως συμπαγές του groove στα σπιρτόζικα ντραμς, που κρατούν τα μπόσικα του με heavy άνεση.
 
Εντυπωσιακό είναι εν ολίγοις το έξοχο Blackbeard και συναρπαστικές οι γλυκές του συνθέσεις, που μας βυθίζουν στον πολύχρωμο heavy ωκεανό των Brunt, από τα rock βάθη του οποίου, ουδείς εξ όσων άκουσε τις παραμυθένιες τους sludge μελωδίες δεν απέφυγε την αιθέρια stoner αιχμαλωσία στα desert υφής κι αέρινης post ομορφιάς ψυχεδελικά του doom δίχτυα. Ωραιότατο.
 
Brunt: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου