Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Voodoo Mule - Voodoo Zoo


Μια εξαιρετική μπάντα δημιουργήθηκε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, το 2010, οπότε και οι Jagnje σε κιθάρα/φωνή, Iguana σε μπάσο και Hippo σε ντραμς συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά, συστήνοντας έτσι το μουσικό τους alter ego, με όνομα: Voodoo Mule.

Το εν λόγω μουσικό συγκρότημα, έχει τις ποτισμένες με punk ψήγματα, sludge πινελιές κι αύρα ψυχεδέλειας, stoner/doom ρίζες του, βαθιά χωμένες στο αγνό rock 'n' roll πνεύμα, το οποίο κυριαρχεί στο Voodoo Zoo, που αποτελεί την πρώτη, diy κουλτούρας, κυκλοφορία τους.

Τούτος ο δίσκος, που διατίθεται προς download δια οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιλέξετε μέσα από την σελίδα των Voodoo Mule στο bandcamp, αποτελείται από 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 45 λεπτών και ξεχωρίζει εκτός όλων των άλλων, για την παραγωγή του..

..Η οποία οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά του Rok Zalokar, που κατάφερε να εγκλωβίσει στα μόνιτορ του και κατ' επέκταση στα ηχεία ή/και ακουστικά μας, τον αυθορμητισμό και την αγνή αλητεία, που εκπέμπει η -ημερήσιας διαρκείας- live ηχογράφηση του καλού Voodoo Zoo.

Το να ηχογραφεί κανείς live την πρώτη του επίσημη δουλειά, φανερώνει εκτός από ρίσκο, φιλοδοξία και μεράκι και θαρρώ, πως αυτά δεν είναι ποτέ περιττά, ενώ στην περίπτωση των Voodoo Mule, καταδεικνύει και περίσσιο ταλέντο, καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι έξοχο.

Εν αρχή είν'το αχαλίνωτο fuzz και η λάγνα βρωμιά, που ξεχειλίζει από τα riffs της κιθάρας, στην συνέχεια οι παχιές και ογκώδεις μπασογραμμές, που καθιστούν τις συνθέσεις του Voodoo Zoo, άκρως απολαυστικές και τέλος τα τύμπανα, που σείουν τις αισθήσεις με κάθε τους χτύπημα.

Κι όλα αυτά συνοδεύονται από μια τραχιά φωνή, που άλλοτε ξεχειλίζει πάθος κι άλλοτε μαρτυρά νωχελικότητα, αναδεικνύοντας έτσι κι αυτή από την μεριά της, την ψυχεδελική πλευρά, του κατά τα άλλα εκρηκτικού heavy ντεμπούτο άλμπουμ των μουσικά προικισμένων Voodoo Mule..
 
..Τα σαλεμένα solos των οποίων, οδηγούν τις ατίθασες και στιβαρές συγχρόνως συνθέσεις του σχεδόν εθιστικού, Voodoo Zoo, στα ευωδιάζοντα ηχητικό όπιο ανήλιαγα σοκάκια του ευρύτερου heavy rock ήχου, καθιστώντας την συμπαγή και θορυβώδη υφή τους, διαολεμένα όμορφη.
 
Με άλλα λόγια, το παρθενικό πόνημα τούτων των εικοσάριδων, που τιτλοφορείται Voodoo Zoo, αποτελεί ένα αμάλγαμα heavy rock ήχων, καθώς περιέχει μπόλικα stoner / doom στοιχεία, που επιτυχώς διάνθισαν με punk αισθητική, sludge ταμπεραμέντο και ψυχεδελικό rock 'n' roll. 

Τουτέστιν, οι ανερχόμενοι Voodoo Mule, πέτυχαν με τον πρώτο τους κιόλας full length δίσκο να δημιουργήσουν πολλές προσδοκίες για το ηχητικό τους μέλλον, καθώς το επιεικώς εκρηκτικό, Voodoo Zoo, μοιάζει ικανό, μα κι έτοιμο, να μας παρασύρει σε μια ατελείωτη ηχητική δίνη..

..Από την οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγουμε, διότι οι μελωδίες του Voodoo Zoo, που παρασύρουν τα πάντα στο μανιασμένο τους διάβα, είναι τόσο γοητευτικές, που καθιστούν δίχως καμία αμφιβολία τους Voodoo Mule, μια από τις πλέον ελπιδοφόρες μπάντες του heavy ήχου.

Voodoo Mule: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου