Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

March The Desert - Tidal Mind

 
Σχεδόν δέκα χρόνια ζωής ως μπάντα συμπληρώνουν φέτος οι Βρετανοί και άκρως ταλαντούχοι March The Desert, που απαρτίζονται από τους Sam Well στην φωνή, James Thorne στην κιθάρα, Alastair Train στο μπάσο και Hugh Gascoine στα ντραμς, οι οποίοι λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφόρησαν την τρίτη ως τώρα και δεύτερη full length δουλειά τους με τίτλο Tidal Mind.

Εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας 49 λεπτών περιέχει το ιδιαιτέρως χορταστικό Tidal Mind, το οποίο πλαισιώνεται από το υπέροχο artwork του Antoine Defarges και οφείλει την στιβαρή και ογκώδη του παραγωγή στον James Billinge, που με την συμπαγή της διαύγεια κολακεύει το τελικό μουσικό σύνολο και αναδεικνύει την οργανικά heavy νοοτροπία των March The Desert.

Κοφτερές και άκρως μελωδικές συγχρόνως metal αιχμές φέρουν στο αρκούντως heavy σκαρί τους τα πότε σε τραχύ stoner ύφος και πότε σε παραδοσιακό doom μοτίβο riffs της κιθάρας των εξαίρετων March The Desert στο νέο δίσκο τους, ενώ μια ισχνή grunge ευωδία ξεπηδά από τα leads και solos της και σκεπάζει το εξαιρετικά απολαυστικό Tidal Mind και τις συνθέσεις του.

Απαλή desert σκόνη καλύπτει το μεστό και ατίθασο μπάσο των έξοχων March The Desert και αχνή sludge πυρίτιδα προσφέρουν στο νέο τους πόνημα τα σπινθηροβόλα τους ντραμς, που με το σπιρτόζικο τους groove συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή ροή του Tidal Mind, η πλούσια rock ποικιλία του οποίου οφείλεται εν μέρει και στο ισχυρής grunge αύρας γρέζι των φωνητικών.
 
Πυκνές doom αναθυμιάσεις αναδύονται από τα σπλάχνα της αχνής sludge ψυχεδέλειας των March The Desert και μια βαριά stoner αύρα καλύπτει τα ισχνά τους blues ρινίσματα, τα οποία μαζί με τις κλασσικές metal τους αιχμές μαρτυρούν αμφότερα τα grunge στοιχεία του Tidal Mind και τις fuzz ιδιοσυγκρασίας desert σκιές, που σκεπάζουν το φλογερό του heavy rock τσαγανό.
 
Ηλεκτρισμένη rock ενέργεια κι εύφλεκτο metal ταμπεραμέντο διακρίνουν την υπέρβαρα heavy έμπνευση και την σκαιή fuzz φαντασία των March The Desert στο εξαιρετικό Tidal Mind, το οποίο μας ταξιδεύει στα βάθη της doom ψυχεδέλειας μες από θολής sludge τεχνοτροπίας stoner ηχοτοπία και μελαγχολικές grunge ατραπούς, που ζέχνουν αδρεναλίνη fuzz υφής. Υπέροχο.
 
March The Desert: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου