Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

The Lone Crows


Από την Μινεάπολις των Η.Π.Α. προέρχονται οι δημιουργημένοι το 2009, The Lone Crows, οι οποίοι ξεκίνησαν ως μια σχολική μπάντα με έμφαση στα progressive και thrash ηχοτοπία, ώσπου οι αλλαγές στο line up τους, που ολοκληρώθηκαν δυο χρόνια μετά την γέννηση τους, οδήγησαν την μπάντα σε heavy blues μελωδίες πασπαλισμένες με έντονα fuzz ηχοχρώματα.

Τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα αποτελείται από τους Tim Barbeau σε κιθάρα και φωνή, Julian Manzara σε κιθάρα, Andy Battcher σε μπάσο και Joe Goff σε κρουστά και ντραμς, όλοι εκ των οποίων, διακρίνονται για το μουσικό και συνθετικό τους ταλέντο, καθώς και για την υψηλότατη απόδοση, που έπιασαν στο ομώνυμο κι εξόχως απολαυστικό ντεμπούτο τους.

Ο εν λόγω δίσκος, κυκλοφόρησε πέρσι από την ίδια την μπάντα κερδίζοντας εντυπωσιακές κριτικές στον τοπικό της τύπο και όχι μόνο σε αυτόν, αλλά κι ένα συμβόλαιο με την φημισμένη γερμανική δισκογραφική World In Sound, η οποία επανακυκλοφορεί το αποτελούμενο από 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, The Lone Crows, εδώ και λίγες εβδομάδες.

Το εκρηκτικό μείγμα κλασικού rock σε heavy blues ρυθμούς με grunge ψήγματα βαπτισμένα σε ψυχεδελικά acid rock νερά, που αποτελεί τον ηχητικό κορμό του The Lone Crows, καθιστά το εν λόγω άλμπουμ εντυπωσιακά όμορφο, ενώ το αργό και σχεδόν μεθυστικό του τέμπο, σε συνδυασμό με το fuzz ταμπεραμέντο του και την 60's αύρα του, απλώς, το απογειώνουν.

Οι κιθάρες σκαρώνουν σπιρτόζικα riffs και σαλεμένα solos με σκανταλιάρικη διάθεση, αλλά υφαίνουν και μελωδίες μελαγχολικά νοσταλγικές, οι οποίες καθηλώνουν με κάθε τους νότα, την ίδια στιγμή, που μπάσο και ντραμς, συνθέτουν ένα στιβαρό κι άκρως δυναμικό rythm section, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο, τις ταξιδιάρικες συνθέσεις του The Lone Crows.

Το όλο θαυμαστό ηχητικό πακέτο συμπληρώνουν υπέροχα τα άλλοτε γεμάτα γρέζι κι άλλοτε βγαλμένα μέσα από ένα ψυχεδελικό space πρίσμα παλαιότερων ηχητικών εποχών, μα πάντα παθιασμένα φωνητικά, που αποδίδουν τους όχι σύνθετους, μα γεμάτους νόημα και ειλικρίνεια στίχους του καταπληκτικού The Lone Crows, με τον πλέον κολακευτικό για αυτούς, τρόπο.

Εξώφυλλο κι artwork πλαισιώνουν υπέροχα το παρθενικό άλμπουμ των ραγδαίως ανερχόμενων The Lone Crows, ενώ η αψεγάδιαστη και ιδιαιτέρως δυναμική παραγωγή του, αποδεικνύει με τον τρόπο της, πως τούτοι οι νεαροί από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, δεν αστειεύονται και δεν αφήνουν τίποτα απολύτως στην τύχη, και αυτό θαρρώ, πως αξίζει, ειδικής μνείας.

Με λίγα λόγια, εάν ψάχνετε ένα αγνό heavy rock άκουσμα, που τιμά και σέβεται τις blues ρίζες όλου του rock φάσματος, τότε είμαι σχεδόν βέβαιος, πως δεν έχετε καλύτερη επιλογή από την πρώτη full length δουλειά των The Lone Crows, καθώς τούτος ο δίσκος, θα σας συναρπάσει με τις σπιρτόζικες μελωδίες του και θα σας μαγέψει με τον ευθύ κι ευαίσθητο χαρακτήρα του.

The Lone Crows: Bandcamp / Facebook
World In Sound: Official Website

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου