Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Bad Trip


Μια ακόμη εξαιρετική μπάντα από την εγχώρια σκηνή κυκλοφορεί τούτο τον καιρό τη νέα της δουλειά και πιο συγκεκριμένα η περί ου ο λόγος μπάντα ακούει στο όνομα Bad Trip, αποτελείται από τέσσερις άκρως ταλαντούχους μουσικούς και προέρχεται από την Θεσσαλονίκη στην οποία και ιδρύθηκε κάπου μες το 2004 αν δεν με απατά η εσχάτως αρκετά ατίθαση μνήμη μου.

Τούτη η σταθερά ανερχόμενη μπάντα κυκλοφόρησε πριν από κάμποσες εβδομάδες την νέα της κι ομώνυμη δουλειά, που αποτελείται από 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 32 λεπτών, την οποία και προσφέρει προς δωρεάν download μέσα από την σελίδα της στο bandcamp, ενώ για ακόμη μια φορά στην ιστορία της, όλες οι σχετικές διαδικασίες έγιναν με D.I.Y. όρους.

Το λεπτομερές εξώφυλλο του Bad Trip πλαισιώνει υπέροχα το ψυχρό σε αρκετές στιγμές, μα πάντα θελκτικό, ηχητικό του περιεχόμενο, το οποίο αν εξαιρέσουμε κάποια λιγοστά samples φωνητικών, είναι εξολοκλήρου instrumental, καθώς ταιριάζει άψογα με το εκρηκτικό μείγμα post-hardcore, post rock, sludge, αλλά και στοιχεία όλου του rock και heavy ήχου, που περιέχει.

Μελωδικά post rock περάσματα εναλλάσσονται με επιθετικά riffs σε sludge ύφος και διανθίζονται με μπόλικα στοιχεία post hardcore, τα οποία απογειώνουν τα prog rock ψήγματα της κιθάρας, αφήνοντας συγχρόνως τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στο ατίθασο και δυναμικό μπάσο να εμπλουτίσει με την πληθωρική του παρουσία τις συνθέσεις αυτού του πολύ καλού δίσκου.

Τα ντραμς άλλοτε οδηγούν με μανιώδη δυναμισμό τις συνθέσεις κι άλλοτε κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του άκρως ενδιαφέροντος και περιπετειώδους Bad Trip, το οποίο διανθίζεται από τα έξυπνα τοποθετημένα προς το τέλος του, samples φωνητικών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει και η αψεγάδιαστη παραγωγή του, που καθιστά τούτο το ήδη εντυπωσιακό άκουσμα, εθιστικό.

Ο συνδυασμός post hardcore ψυχρότητας και γλυκιάς post rock τονικότητας, με τον οποίο οι Bad Trip ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας prog rock πινέλα πάνω στον sludge καμβά τους είναι άξιος προσοχής και θαυμασμού, καθώς σπάνια βγαίνουν τόσο άρτιες στιλιστικά, απολαυστικές μουσικά καθώς και ελεύθερες κι ανεξάρτητες καλλιτεχνικά δουλειές από την γειτονιά μας.

Κι αν νομίζετε, πως υπερβάλλω, δεν έχετε παρά να ακούσετε το συντομότερο τη νέα εκπληκτική δουλειά των Bad Trip και είμαι σίγουρος, πως από τις πρώτες κιόλας νότες του, θα αφεθείτε στο ταξιδιάρικο μεγαλείο και θα παραδοθείτε αμαχητί στην μεθυστική ομορφιά της, παραδεχόμενοι έτσι, πως τούτοι οι τύποι αξίζουν, όχι μόνο την προσοχή, αλλά και την στήριξη όλων. Εύγε!

Bad Trip: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου