Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Burn The Sun - Crack Of Dawn


Οι ανερχόμενοι Burn The Sun σχηματίστηκαν το 2010 κάπου στην Αθήνα κι απέκτησαν την σημερινή τους μορφή το καλοκαίρι του 2012 όταν έπειτα από λίγες αλλαγές στην τότε σύνθεση τους, αυτή πλέον περιέχει τους εξής τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς: τον Σταμάτη σε κιθάρα και φωνή, τον Άγγελο στα ντραμς, τον Φώτη στη κιθάρα και τον Γιώργο στο μπάσο.

Το έσχατο χρονικά πόνημα τους, που είναι το δεύτερο τους συνολικά, καθώς προηγήθηκε ένα demo την περασμένη χρονιά, φέρει τον τίτλο: Crack The Dawn κι έχει την μορφή EP, μιας κι αποτελείται από 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών περίπου, ενώ ξεχωρίζει τόσο για την αψεγάδιαστη και διαυγή παραγωγή του, όσο και για το λεπτομερές κι όμορφο artwork του.

Η μουσική των Burn The Sun έχει τις ρίζες της βαθιά χωμένες στην heavy ψυχεδέλεια, την οποία έχουν φροντίσει να διανθίσουν με post rock ψήγματα, αναδεικνύοντας έτσι την εύθραυστη υπόσταση τους, ενώ οι έντονες stoner αναφορές τους, διακρίνονται για τις ανεπαίσθητες sludge αιχμές και τις αχνές southern πινελιές τους, καθώς και για την μεθυστική desert αύρα τους.

Τα φωνητικά χαρίζουν ισχνά blues στοιχεία στο τελικό σύνολο με το πάθος και το γρέζι τους, ενώ το μεστό μπάσο συνοδεύει φανταστικά, τόσο τα δυναμικά ντραμς, που κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα του Crack The Dawn, όσο και τις αδάμαστες κιθάρες, που κλέβουν την παράσταση με την γλυκιά τονικότητα, που διακρίνει τις άλλοτε δυνατές κι άλλοτε γαλήνιες μελωδίες τους.

Ο προσωπικός χαρακτήρας της μουσικής των Burn The Sun αναδεικνύεται χάρη στο συνθετικό κι εκτελεστικό ταλέντο τους, καθώς καλύπτουν με δεξιοτεχνία τις μπόλικες επιρροές τους και χαρίζουν έτσι τη δική τους μοναδική χροιά στις εθιστικές μελωδίες τους, που αποπνέουν με κάθε νότα τους φρεσκάδα, καθιστώντας εξόχως απολαυστικό το άρτιο Crack The Dawn. Εξαίρετο.

Burn The Sun: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου