Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ghost Season - Ghosts Like Her


Οι ανερχόμενοι Ghost Season σχηματίστηκαν το 2013 στην Αθήνα κι απαρτίζονται από τον ιδρυτή τους Dorian στο μπάσο, από τον Νίκο και τον Nash στις κιθάρες, ενώ στα ντραμς είναι ο Χρήστος κι ο έτερος Νίκος στα φωνητικά, στα οποία συμμετέχει κι ο Alex των Potergeist, που εμπλουτίζει το Ghosts Like Her, που είναι το παρθενικό EP τούτης της ταλαντούχας μπάντας.
 
Το εν λόγω EP, που κυκλοφόρησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδος, περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 21 λεπτών περίπου και πλαισιώνεται από ένα άκρως ταιριαστό με τους σχεδόν μεταφυσικούς του στίχους, artwork, ενώ η γυαλισμένη παραγωγή του, κολακεύει τις περιπετειώδεις συνθέσεις του με την έμφυτη διαύγεια της, που τους χαρίζει μια έξτρα δυναμική.
 
Η μουσική των Ghost Season χαρακτηρίζεται από τα έντονα metal στοιχεία τους, αλλά κι από την alternative αύρα τους, η οποία αναδεικνύει υπέροχα, τόσο τις κλασσικές metal αναφορές τους, όσο και τα πιο ατμοσφαιρικά τους σημεία, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα αιχμηρά τους ξεσπάσματα, καθιστώντας έτσι εξόχως απολαυστικό το άρτιο Ghosts Like Her.
 
Τα παθιασμένα φωνητικά ταιριάζουν γάντι στο τελικό μουσικό σύνολο και δένουν υπέροχα με την ατμόσφαιρα του, ενώ οι κιθάρες πότε σκαρώνουν κοφτά riffs και πότε ξεχειλίζουν ενέργεια χάρη στα γεμάτα metal αδρεναλίνη solos τους, που αποτελούν την καλύτερη συντροφιά για τα επιεικώς τρομερά ντραμς, που θαρρώ ότι κλέβουν τη παράσταση σε τούτο το έξοχο άκουσμα.
 
Ο στιβαρός και γεμάτος alternative τσαγανό ήχος των Ghost Season οφείλει τον όγκο και το βάθος του στο μεστό τους μπάσο, που δένει υπέροχα τις συνθέσεις τους με την πυκνή υφή του, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο Ghosts Like Her να μας παρουσιάσει εύγλωττα τις μουσικές ικανότητες των δημιουργών του, που με τούτο το EP αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Εξαίρετο.

Ghost Season: Facebook / Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου