Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Flynotes - The Smell Of Space

 
Στις αρχές της δεκαετίας πήραν σάρκα και οστά στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας οι ταλαντούχοι Flynotes, που απαρτίζονται από τον Max Komarov στο μπάσο, τον Roman Komarov σε κιθάρα και πλήκτρα και τον Alex Kovalev στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της σελίδας τους στο bandcamp τη νέα και συνολικά τρίτη τους δουλειά.
 
Εξαιρετικά χορταστικά, παρά το μικρό τους δέμας, είναι τα μόλις πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 22 λεπτών, που περιέχει το περί ου ο λόγος The Smell Of Space, στο οποίο συμμετέχει ως guest μουσικός ο Oleg Bogomolov με τα πλήκτρα του, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το ατμοσφαιρικό artwork και η μεστή του παραγωγή, που κολακεύει τα κομμάτια των Flynotes.
 
Γλυκιές post rock μελωδίες υφαίνει με μαεστρία η ατίθαση κιθάρα και τα πλαισιώνει δεξιοτεχνικά με αρκούντως heavy και space ευωδίας riffs, αναδεικνύοντας έτσι την έμφυτη rock ψυχεδέλεια των Flynotes, ενώ σε πλήρη αρμονία με τα πλήκτρα πασπαλίζει το έξοχο The Smell Of Space με ισχνή noise σκόνη, απογειώνοντας τις έντονες shoegaze αιχμές των doom του ψηγμάτων.
 
Αχνές κι ερεβώδης drone σκιές καλύπτουν αρμονικά τα περιπετειώδη πλήκτρα των Flynotes, οι οποίες τους προσφέρουν μια μυστηριώδη και σχεδόν ανεπαίσθητη prog αύρα, ενώ το μεστό και δυναμικό τους μπάσο χαρίζει όγκο και βάθος στο The Smell Of Space με το στιβαρό εκτόπισμα του και συνεργάζεται υπέροχα με τα σπιρτόζικα ντραμς τους, που ξεχειλίζουν groove τσαγανό.
 
Διαβολικά σαγηνευτικές και ιδιαιτέρως συμπαγείς είναι οι post rock αιχμές του απολαυστικού The Smell Of Space κι άκρως βαριά τα διακριτικά και πνιγμένα σε fuzz όπιο doom περάσματα του, ενώ διάφανα noise ηχοχρώματα και ξεθωριασμένα shoegaze ηχοτοπία στολίζουν έξοχα το σκοτεινό drone ταμπεραμέντο των Flynotes, καθώς και την experimental ψυχεδέλεια τους.
 
Ιδιαιτέρως ταλαντούχοι συνθετικά κι εκτελεστικά είναι οι Flynotes κι αυτό αποτυπώνεται από τις ισχνές jazz ψευδαισθήσεις, που κυκλώνουν συνεχώς το εύθραυστα heavy ύφος του εξαιρετικού The Smell Of Space, η shoegaze ανάσα του οποίου, ζέχνει έντονα space αρώματα και μας ζαλίζει με τα μεθυστικά noise ρινίσματα της instrumental της post rock ψυχεδέλειας. Εξαίρετο.
 
Flynotes: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου