Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

1000mods - Repeated Exposure To...

 
Με την έδρα τους πλέον στην Αθήνα οι ραγδαίως ανερχόμενοι και τρομερά ταλαντούχοι 1000mods, που σχηματίστηκαν στο Χιλιομόδι Κορινθίας πριν από δέκα χρόνια περίπου, επιστρέφουν δυναμικά στα heavy δρώμενα με το ιδιαιτέρως χορταστικό Repeated Exposure To... , που κυκλοφορεί τούτες τις μέρες από την δική τους Ouga Booga and the Mighty Oug Recordings και το οποίο περιέχει οχτώ απολαυστικά κομμάτια συνολικής διάρκειας 51 λεπτών.
 
Ηλεκτρισμένη fuzz διαύγεια και σκονισμένη heavy βρώμια ισορροπούν αρμονικά στο εκπληκτικό Repeated Exposure To..., την αψεγάδιαστη κι ογκώδη παραγωγή του οποίου έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι 1000mods με την αρωγή του Γιώργου Λεόντη στη μίξη και του Brad Boatright στο mastering, ενώ άξιο ειδικής μνείας είναι το artwork του περί ου ο λόγος τρίτου τους full length δίσκου, που μας βάζει για τα καλά στο βαρύ κι εκρηκτικό του heavy rock κλίμα.
 
Προειδοποίηση για το ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υψηλής έντασης ήχους μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μόνιμα προβλήματα στην ακοή, μας έρχονται από την φωτογραφία του ενισχυτή και το μήνυμα, που είναι κολλημένο πάνω του, στο εξώφυλλο του Repeated Exposure To..., που δανείστηκε τον τίτλο του ακριβώς από αυτή την σήμανση, όμως χαλάλι διότι εδώ οι 1000mods μας προσφέρουν αρκετούς κι άκρως heavy λόγους για να το τερματίσουμε.
 
Αβυσσαλέας γοητείας riffs, πότε σε πρωτόγονο stoner ύφος και πότε σε τεραστίου εκτοπίσματος heavy rock μοτίβο ξεχύνονται συνεχώς από τις κιθάρες των Γιάννη και Γιώργου, τα μεθυστικά leads και τα μεθυσμένα solos των οποίων, μας ταξιδεύουν άλλοτε σε αχνά και ξεθωριασμένα blues ηχοτοπία κι άλλοτε μας βυθίζουν στην δηλητηριώδη αγκαλιά της ξελογιάστρας desert ψυχεδέλειας, χάρη στον σπινθηροβόλο και άκρως μελωδικό συνάμα χαρακτήρα τους.
 
Φωνητικά παθιασμένα κι αισθαντικά συγχρόνως πλαισιώνουν φανταστικά με το έμφυτο τους γρέζι την εγγενή fuzz ιδιοσυγκρασία του Repeated Exposure To... κι εντείνουν την σπιρτόζικη rock υφή του, ενώ ο frontman Δάνης του χαρίζει άπλετο βάθος με το στιβαρό και ρωμαλέο του μπάσο, το οποίο σιγοντάρει περίφημα τις δυο κιθάρες και τα εύφλεκτα ντραμς του Λάμπρου, τα οποία συνεισφέρουν σημαντικά στην συμπαγή του υφή με το φλογερό τους groove.
 
Ιδιαιτέρως έντονη είναι η σκοτεινή και χωμάτινη desert αύρα των 1000mods στο νέο τους πόνημα και διακριτικές οι blues ατασθαλίες τους, οι οποίες όμως πετυχαίνουν κι ενισχύουν, χάρη στον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο την ηχητική ποικιλία του εξόχως απολαυστικού Repeated Exposure To..., το οποίο χρωστά στο fuzz τσαγανό των έξοχων δημιουργών του, το παιχνιδιάρικο stoner μπρίο και το δυναμικό του heavy rock ταμπεραμέντο.
 
Ψυχεδέλεια rock υφής κι αβυσσαλέας heavy ευωδίας πασπαλίζει με παχιά stoner σκόνη τις ισχνές doom πινελιές του εξαίρετου Repeated Exposure To... κι αναδεικνύει έτσι αμφότερα τα κομψά blues ψήγματα και τα βαφτισμένα σε οπιούχα fuzz ύδατα desert ηχοχρώματα του, τα οποία είναι απόρροια της ατίθασης rock φαντασίας και της αχαλίνωτης έμπνευσης των 1000mods, που εδώ είναι αμφότερες πλήρως υποταγμένες στο περίσσιο τους heavy μεράκι.
 
Επαγγελματισμός κι εμπειρία σε συνδυασμό με rock ταλέντο και heavy ενθουσιασμό καθιστούν συναρπαστικό τον έσχατο χρονικά δίσκο των εξαίρετων 1000mods, οι οποίοι εδώ παρουσιάζονται πιο μεστοί από ποτέ και πυρακτώνουν συνάμα την προσωπική τους ηχητική ταυτότητα, ενώ συγχρόνως με το εκπληκτικό Repeated Exposure To..., που βρίθει stoner ποιότητας, αρπάζουν με σιγουριά την θέση τους στην διεθνή heavy rock ελίτ. Υπόκλιση.
 
1000mods: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου