Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Salem's Pot - Pronounce This!

 
Πριν από πέντε χρόνια σχηματίστηκαν στην Σουηδία οι ανερχόμενοι Salem's Pot, οι οποίοι έπειτα από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους, πλέον αποτελούν ένα άκρως ελπιδοφόρο κουϊντέτο, το οποίο στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού κυκλοφόρησε δια μέσω της RidingEasy Records τη νέα του δουλειά με τίτλο Pronounce This!, η οποία περιέχει έξι εκρηκτικά κι εξόχως εθιστικά κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 49 λεπτών.
 
Διαύγεια fuzz υφής και heavy βρωμιά ισορροπούν απόλυτα στην αψεγάδιαστη παραγωγή του εξαίρετου Pronounce This! και του χαρίζουν όγκο κι απύθμενη rock δυναμική, ενώ η σπιρτόζικη απόδοση των εξαιρετικών Salem's Pot και το σφιχτό τους δέσιμο, μαρτυρούν αμφότερα την εκτελεστική δεινότητα και τον συνθετικό τους οίστρο και αναδεικνύουν συνάμα τον σπινθηροβόλο τους stoner χαρακτήρα, καθώς και τις εύφλεκτες τους metal ατασθαλίες.
 
Ρωμαλέα riffs άλλοτε σε κλασσικό stoner ύφος κι άλλοτε με κοφτερές doom αιχμές πλημμυρίζουν αρμονικά το Pronounce This!, το οποίο χρωστά στα διαβολικής γοητείας leads και τα αμαρτωλής ομορφιάς solos από τις δυο κιθάρες, τόσο τα διακριτικά και λάγνα του blues ψήγματα, όσο και τις αχνές NWOBHM σκιές του, που εντείνονται από τα θορυβώδη πλήκτρα των Salem's Pot, τα οποία πασπαλίζουν με space σκόνη το τελικό σύνολο.
 
Μπάσο και ντραμς συνθέτουν ένα ιδιαιτέρως δυνατό και συμπαγές rythm section με το πρώτο να προσφέρει στο νέο πόνημα των Salem's Pot αρχέγονες doom πινελιές, χάρη στον ογκώδη και ποτισμένο με fuzz δηλητήριο χαρακτήρα του, ενώ τα φλογερά και στιβαρά ντραμς διανθίζουν σωστά με γενναίες ποσότητες stoner αδρεναλίνης το έξοχο Pronounce This!, χάρη στο εγγενές και παχύρρευστο τους groove, που το διαπερνά στην ολότητα του.
 
Φωνητικά και πλήκτρα συνεργάζονται άψογα με τα δεύτερα εκτός από τα space ηχοτοπία να ενισχύουν συγχρόνως και τις heavy psych αναθυμιάσεις, που ξεπηδούν από τα έγχορδα των εξαιρετικών Salem's Pot, ενώ η παθιασμένη φωνή τους, ερμηνεύει με μπόλικη θεατρικότητα κι ανησυχητική πειστικότητα τους horror ευωδίας στίχους του Pronounce This!, χάρη στη σχεδόν ανεπαίσθητη αύρα punk παράνοιας, που διακρίνει τα μεθυσμένα της χνώτα.
 
Τρεμάμενα και space προελεύσεως drone ρινίσματα συνυπάρχουν υπέροχα με τα βαλτώδη κι αιθέρια συνάμα heavy psych στοιχεία των Salem's Pot κι απογειώνουν αμφότερα τα ισχνά noise στολίδια και τα τερατώδη doom ξεσπάσματα τους, ενώ η stoner ιδιοσυγκρασία τους κολακεύεται στο συναρπαστικό Pronounce This!, τόσο από τα ξεβαμένα blues ηχοχρώματα, όσο κι από τις western αρώματος NWOBHM πινελιές τους. Διεστραμμένα υπέροχο.
 
Salem's Pot: Bandcamp / Facebook
RidingEasy Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου