Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Elfer - Un Monstruo Mas


Πρόσφατα, ανακάλυψα, μια ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μπάντα από τη Νότια Αμερική, τους σχετικά νέους στον heavy χώρο, αλλά άκρως ελπιδοφόρους, Elfer, οι οποίοι προέρχονται από την Παταγονία της Αργεντινής. Τούτη η μπάντα, η οποία αποτελείται από τους ταλαντούχους Esteban Broccoli σε τύμπανα, Luke Mitchell σε μπάσο και Fernando Valeria σε κιθάρες και φωνητικά, κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, την δεύτερη δουλειά της, Un Monstruo Mas.

Το εν λόγω άκουσμα, που αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 30 λεπτών, διακρίνεται για την πολύ καλή παραγωγή του, ενώ ξεχωρίζει για το ιδιαιτέρως λεπτομερές artwork του. Το μαγευτικό μουσικό του περιεχόμενο, ένα μεθυστικό ηχητικό μείγμα, από desert ψυχεδελικά ηχοχρώματα και stoner ηχοτοπία, που διανθίζεται από doom ψήγματα, αλλά και folk στοιχεία, καθιστούν τις ευωδιάζουσες θερινή ραστώνη μελωδίες του, ακαταμάχητες.

Το μπάσο παίζει σημαντικό ρόλο στον ήχο των Elfer και κατά συνέπεια, στις συνθέσεις του Un Monstruo Mas, καθώς συμβάλει τα μέγιστα, τόσο στον groovy χαρακτήρα του, όσο και στην ρέμπελη διάθεση του. Τα ντραμς, είτε ανεβάζουν τους τόνους, είτε τους ρίχνουν, το κάνουν με τον πλέον κολακευτικό για τα κομμάτια τρόπο, ενώ τα φωνητικά δένουν υπέροχα με το ταξιδιάρικο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, μιας και η περιορισμένη τους χρήση, είναι τέλεια.

Η κιθάρα όμως, θαρρώ, πως είναι αυτή, που κλέβει την παράσταση στο απίστευτα εθιστικό Un Monstruo Mas, καθώς είτε πλέκει αρκούντως heavy και πιασάρικα riffs, είτε υφαίνει σαγηνευτικά leads και solos, το μόνο σίγουρο είναι, πως κάθε νότα, που συμβάλει στην δημιουργία του απαράμιλλης ομορφιάς, ηχητικού της υφαντού, σε ξεμυαλίζει με τον πηγαίο αυθορμητισμό, αλλά και την άλλοτε εύθραυστη κι άλλοτε στιβαρή της, ηχητική υπόσταση.

Εν κατακλείδι, οι ταλαντούχοι κι ανεξάρτητοι δισκογραφικά Elfer, εμφανίζονται κατασταλαγμένοι ηχητικά στο αψεγάδιαστο από κάθε άποψη, δεύτερο πόνημά τους, το οποίο καλό θα ήταν να γνωρίζετε, πως μπορείτε να αποκτήσετε δια οποιουδήποτε αντιτίμου εσείς επιθυμείτε, κάνοντας απλά ένα κλικ εδώ, καθώς το πολύ καλό Un Monstruo Mas, πέτυχε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ των πλέον σαγηνευτικών από τα παρακλάδια του heavy ήχου. Επενδύστε άφοβα.

Elfer: Facebook
Un Monstruo Mas : Download

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου