Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Satellite Beaver - The Last Bow


Από την Βαρσοβία της Πολωνίας προέρχονται οι γεννημένοι το 2008 Satellite Beaver, οι οποίοι απαρτίζονται από τους Szymon σε κιθάρες και φωνητικά, Robert σε ντραμς και Tomek σε κιθάρα, ενώ τον τελευταίο καιρό, βρίσκονται σε αναζήτηση μόνιμου μπασίστα, οπότε όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε, καλό θα ήταν να έρθετε σε επικοινωνία με τούτη την ελπιδοφόρα μπάντα..

..Που πρόσφατα κυκλοφόρησε την τρίτη συνολικά δουλειά της, μα πρώτη δίχως την μορφή demo, καθώς το The Last Bow, το οποίο αποτελείται από 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 18 λεπτών, έχει την μορφή επίσημης EP κυκλοφορίας, ενώ καλό θα ήταν να γνωρίζετε, πως αποτελεί προάγγελο του ντεμπούτο full length δίσκου, που η μπάντα έχει στα σκαριά.

Προς το παρόν, ας μείνουμε στο σήμερα και το πολύ καλό The Last Bow, το οποίοι προδίδει σημάδια εμφανέστατης βελτίωσης, τόσο στο καθαρά μουσικό κομμάτι των Satellite Beaver, όσο και στο συνθετικό, καθώς τα νέα κομμάτια της μπάντας φέρουν την δικιά τους ανάγλυφη ηχητική ταυτότητα, ενώ εύσημα αξίζει και η αψεγάδιαστη παραγωγή του εν λόγω EP..

..Η οποία προσφέρει και με το παραπάνω μάλιστα, τον απαραίτητο -ελλείψει μπάσου- όγκο στις εξαιρετικά χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες, ενώ η δυναμική, που προσδίδει στα ξεχειλίζοντα σπιρτάδα ντραμς, κολακεύει τις εκρηκτικές συνθέσεις του The Last Bow, τα φωνητικά των οποίων, φέρνουν στο νου τα αντίστοιχα, grunge συγκροτημάτων των αρχών των 90's.

Οι ιδιαιτέρως heavy κιθάρες διακρίνονται για τον εξαιρετικό συνδυασμό των γενναίων ποσοτήτων groove με μεθυσμένα fuzz ηχοχρώματα, ενώ τα σαλταρισμένα τους solos συνοδεύουν υπέροχα τα σπιρτόζικα χτυπήματα των δυναμικών ντραμς, δημιουργώντας έτσι, ένα άκρως ενδιαφέρον ηχητικό μείγμα: stoner νοοτροπίας, grunge αύρας και doom αισθητικής..

..Που πολύ δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητους τους φίλους του heavy ήχου, καθώς παρά το πλήθος των επιρροών των ανερχόμενων Satellite Beaver, το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα διακρίνεται για το προσωπικό του στίγμα, μιας και τούτη η μπάντα, εκτός από μπόλικο χιούμορ, διαθέτει και περίσσιο μουσικό ταλέντο, ενώ θαρρώ, πως το σημαντικότερο είναι..

..Το γεγονός, πως γνωρίζει τον τρόπο να το τιθασεύει αλλά και να το χρησιμοποιεί προς όφελος της ίδιας και της μουσικής της. Εν ολίγοις, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τσεκάρε το bandcamp των άκρως ταλαντούχων Satellite Beaver, στο οποίο μπορείτε να ακούσετε, αλλά και γιατί όχι, να αποκτήσετε το θηριώδες κι άκρως εντυπωσιακό, The Last Bow.

Satellite Beaver: Bandcamp / Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου