Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Mojo Waves - Introducing Mojo Waves & Enjoy, Don't Destroy


Στα τέλη του 2011 δημιουργήθηκαν οι Φινλανδοί Mojo Waves, οι οποίοι απαρτίζονται από τους εξαιρετικά ταλαντούχους Arttu Kantola σε φωνή και κιθάρα, Antti Pihlajamaa σε μπάσο και Mikko Matikka σε ντραμς. Οι εν λόγω χαρισματικοί μουσικοί, οι οποίοι συνυπήρχαν επί σειρά ετών σε διάφορα project, πριν ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν την υποφαίνομενη μπάντα, παρουσιάζουν ώριμες ηχητικές αρετές, πάρα το νεαρό της ηλικίας τους.

Τα δύο Eps τους, Introducing Mojo Waves και Enjoy, Don't Destroy, που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Μάρτη κι Αύγουστο αντίστοιχα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθώς το ηχητικό μείγμα heavy rock, ψυχεδέλειας και garage αισθητικής, είναι άκρως ξεσηκωτικό, αλλά κι εξίσου ενδιαφέρον ηχητικά, μιας και βρίθει ενέργειας κι ηχητικής ποικιλίας, ενώ το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του αγνού κι ανόθευτου rock 'n' roll κυριαρχεί σε αμφότερα τα Eps.

Στο μεν Introducing Mojo Waves, που αποτελείται από τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 13 λεπτών, η νεανική τρέλα πρωταγωνιστεί, ενώ στο δε Enjoy, Don't Destroy, που αποτελείται από τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 10 λεπτών, η ωριμότητα έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στον συνθετικό τομέα, τον οποίο απογειώνει η πραγματικά αψεγάδιαστη παραγωγή, που δίνει μια εξτρά δυναμική στα σαλεμένα κομμάτια των Mojo Waves.


Η κιθάρα δημιουργεί αρκούντως heavy και διανθισμένα με γενναίες ποσότητες fuzz και τρέλας, riffs, τα οποία πλαισιώνει με εξαίσιο τρόπο το μεστό μπάσο, που προσθέτει βάθος, αλλά κι όγκο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Τα τύμπανα προσδίδουν το απαραίτητο groove στις συνθέσεις και των δύο Eps, ενώ τα πραγματικά αλλόκοτα φωνητικά, μοιάζουν σαν να έχουν βγει μέσα από κάποιο διεστραμμένο cartoon της περιβόητης, Γιαπωνέζικης τηλεόρασης.

Η απόδοση της μπάντας είναι εξαιρετική και στις δυο κυκλοφορίες, αν και θαρρώ, πως στην δεύτερη χρονικά από αυτές, το δέσιμο τους είναι κατάτι καλύτερο από την πρώτη, ενώ άξια αναφοράς, είναι η διαφορετική ηχητική τους κατεύθυνση, μιας και παρά τις μπόλικες ομοιότητες στον ήχο των δύο Eps, έχω την εντύπωση, πως οι συνθέσεις του καλού Enjoy, Don't Destroy, είναι περισσότερο κατασταλαγμένες ηχητικά, από αυτές του Introducing Mojo Waves.

Συνοπτικά, οι άκρως ανερχόμενοι, Mojo Waves, μοιάζουν να έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να επιτύχουν σε αυτό, που θέλουν να κάνουν, μιας και τόσο το παρθενικό τους Ep, το τρελαμένο, Introducing Mojo Waves, όσο κυρίως, το δεύτερο πόνημα τους, το αλλόκοτα όμορφο, Enjoy, Don't Destroy, έχουν το ηχητικό ανάστημα, που είναι απαραίτητο για να τους δώσει την ώθηση, που τους αξίζει. Εν ολίγοις, καλώς μας όρισες, Garagedelic rock!
 
Mojo Waves: Facebook / Tumblr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου