Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Nataraya - Demo


Ζούμε σε μια εποχή και κατοικούμε σε μια χώρα, όπου το τραγελαφικό στοιχείο έχει γίνει πλέον ρουτίνα της καθημερινότητας μας, καθώς οι κάθε λογής "υπεύθυνοι", που για τον έναν ή τον άλλο λόγο, μας περιτριγυρίζουν και συνήθως, με απειλητικές διαθέσεις για την ψυχική μας υγεία και όχι μόνο, έχουν βαλθεί να αποτελειώσουν οτιδήποτε κινείται, ακόμη, κι αν πρόκειται για μια απλή κι αθώα αμοιβάδα -σαν και του λόγου τους. Το κακό για αυτούς όμως είναι, πως δεν είμαστε όλοι όμοιοι τους, ευτυχώς, αλλά υπάρχουν αρκετοί ανάμεσά μας, που προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις και χωρίς μοιρολατρικές ή/και κάθε λογής φθηνές δικαιολογίες, να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, δίχως όμως, να ενοχλούν ή/και να εμποδίζουν, τους υπόλοιπους.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα σχετικά, είναι οι δημιουργημένοι στην Θεσσαλονίκη, κάπου προς τα τέλη του 2010, Nataraya, οι οποίοι ασπάζονται τις D.I.Y. αρχές. Η εν λόγω μπάντα, η οποία απαρτίζεται από τους Αποστόλη, Δημήτρη και Κωστή, γεννήθηκε όταν τούτοι οι τρεις μουσικοί, ύστερα από την διάλυση της τότε μπάντας τους, March Into The Void. αποφάσισαν να μην σταματήσουν τις ηχητικές τους περιπλανήσεις. Κι ορθώς έπραξαν, όπως αποδεικνύεται από την παρθενική τους κυκλοφορία, που έχει την μορφή demo, μιας και το εν λόγω άκουσμα, που αποτελείται από έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 48 λεπτών, καταδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, πως η underground σκηνή αυτής της χώρας, δύσκολα θα αποδημήσει.

To πλαισιωμένο από black ψήγματα κι έντονα sludge ηχοχρώματα, post rock ηχητικό μοτίβο του Demo των Nataraya, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το πιο ταιριαστό soundtrack των όχι και τόσο χαρούμενων καιρών, που διανύουμε, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή, αλλά ούτε κι έκπληξη, εάν κάποιος ισχυριζόταν, πως θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό ηχητικό συνοδευτικό της όχι και τόσο μακρινής, αν κρίνω από τα όσα συμβαίνουν εσχάτως, Αποκάλυψης, μιας και οι φαρμακερές μελωδίες, που τα μαγευτικά έγχορδα, αλλά και τα εξόχως δυναμικά τύμπανα, με περισσή μαεστρία υφαίνουν, κόβουν την ανάσα με την άλλοτε εύθραυστη κι άλλοτε οργισμένη υπόσταση τους, η οποία φέρνει στο νου, πληγωμένο κι επικίνδυνο θεριό, σε κατάσταση λύσσας.

Τα post rock αύρας riffs, πότε μας βυθίζουν σε μια εξαιρετικά σαγηνευτική ηχητική δίνη και πότε μας γονατίζουν με το ξεχειλίζων sludge δηλητήριο τους, ενώ τα απαράμιλλης ομορφιάς, leads και solos της κιθάρας, γοητεύουν την ψυχή και μεθούν τις ηχητικές μας αισθήσεις. Τα τύμπανα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, καθώς συμβάλουν τα μέγιστα στην αποπνικτική σε στιγμές ατμόσφαιρα του Demo των Nataraya, μιας και τα σε στιγμές black αισθητικής, χτυπήματα τους, παρότι καταιγιστικά, είναι  σωστά χρονικά, ενώ η απουσία φωνητικών, από το εν λόγω πολύ καλό άκουσμα, δεν αποδυναμώνει, αλλά αντιθέτως, εντείνει και μάλιστα, σε βαθμό απελπισίας, την αρρωστημένα γοητευτική του αύρα.

Εν κατακλείδι, ο εξαιρετικά δραστήριος σε όλα τα επίπεδα, D.I.Y. χώρος της Ελλάδας, γέννησε ακόμη ένα εξόχως ελπιδοφόρο συγκρότημα, που καλό θα ήταν, όσοι γουστάρουν την ακραία και σκοτεινή μουσική, να τσεκάρουν το συντομότερο δυνατόν, μιας και το εκπληκτικό Demo των Nataraya, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το blog της μπάντας, αλλά και να αποκτήσετε φυσική του κόπια, ερχόμενοι απλώς, σε επικοινωνία μαζί της, περιέχει άκρως ενδιαφέρουσες μελωδίες, η περιπετειώδης υπόσταση των οποίων, είναι σίγουρο, πως θα ταξιδέψει την φαντασία σας σε μέρη, που ποτέ ξανά δεν είχε βρεθεί, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι συνθέσεις του, ξεχειλίζουν από μεράκι, καθιστώντας έτσι, την όλη ακουστική εμπειρία, καθηλωτική.

Nataraya: Official Blog 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου