Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Invitado de Piedra - Todos Caerán


Οι ανερχόμενοι κι εξόχως ταλαντούχοι Invitado de Piedra, που δημιουργήθηκαν το 2008 στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό την δεύτερη δουλειά τους, μα παρθενική full length, με τίτλο: Todos Caerán, την οποία καλό θα ήταν να γνωρίζετε, πως διαθέτουν στη σελίδα τους στο bandcamp προς download σε τιμή, που εσείς θα ορίσετε.

Ο εν λόγω δίσκος αποτελείται από 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό artwork και υποστηρίζεται από μια πραγματικά καλή παραγωγή, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική του, καθώς κρατά σε απόλυτη ισορροπία την διαύγεια του ήχου με την βρωμιά των για ακόμη μια φορά εκρηκτικών συνθέσεων τούτης της μπάντας.

Μια αχνή southern πινελιά διαχέεται ύπουλα και δηλητηριάζει με κολακευτικά για τις συνθέσεις αποτελέσματα την αργόσυρτη doom τεχνοτροπία των Invitado de Piedra, η οποία κατακλύζεται από μια τραχιά stoner αισθητική, που αποτελεί και την κινητήριο δύναμη των εχόντων έντονα sludge στοιχεία, μα και ισχυρά fuzz rock ηχοχρώματα, ψυχεδελικών heavy συνθέσεων τους.

Στιβαρά riffs υφαίνουν πάνω σε ένα νωχελικό stoner μοτίβο τις ανίερες doom μελωδίες τους, εκεί όπου κιθαριστικά solos βαπτισμένα στην οπιούχα ψυχεδέλεια αλλοτινών ηχητικών εποχών, πλέκουν psych ηχητικούς οργασμούς πάνω στον fuzz rock καμβά, που το μπάσο με την γλυκιά του τονικότητα φιλοτεχνεί, ενισχύοντας έτσι, τις μη στερούμενες reverb και delay, κιθάρες.

Τα γεμάτα γρέζι κι έχοντα την απαραίτητη θεατρικότητα φωνητικά, προσφέρουν σημαντικές δόσεις sludge παράνοιας στο βαλτώδες Todos Caerán, ενώ τα πάντα έγκυρα χρονικά ντραμς, στολίζουν με άπλετο groove το πρώτο full length πόνημα των Invitado de Piedra, το οποίο αποτελεί έναν από τους πλέον απολαυστικούς heavy δίσκους της χρονιάς. Επενδύστε άφοβα.

Invitado de Piedra: Bandcamp / Facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου