Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Mount Salem - Endless


Κάπου στα μέσα του 2012 γεννήθηκαν οι Mount Salem, οι οποίοι προέρχονται από το Σικάγο κι απαρτίζονται από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα, από τον Kyle Morrison στην κιθάρα, τον Cody Davidson στα ντραμς, τον Mark Hewett στο μπάσο και την πολυτάλαντη Emily Kopplin, που ξεχωρίζει για την απόδοση της σε όργανο και φωνητικά. 

Τούτη η άκρως ελπιδοφόρα μπάντα κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες την πρώτη δουλειά της, με τίτλο: Endless, η οποία έχει την μορφή EP κι αποτελείται από 6 κομμάτια διάρκειας 34 λεπτών, ενώ ξεχωρίζει, τόσο για το οπτικό της κομμάτι, που αφορά το όμορφο artwork της, όσο και για την πραγματικά αψεγάδιαστη παραγωγή της, που κολακεύει τον μεστό heavy ήχο της.

Τα riffs της κιθάρας ισορροπούν ανάμεσα σε ένα μαγεμένο doom υφαντό κι ένα οπιούχο stoner μετάξι, την ίδια στιγμή, που τα solos της μοιάζουν βγαλμένα μέσα από ένα αλλοτινών ηχητικών εποχών παραμύθι ανείπωτης ομορφιάς, καθώς πλαισιώνουν υπέροχα τις σαγηνευτικές νότες του οργάνου, που προσδίδουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα μια μεθυστική vintage αύρα.

Τα δυναμικά ντραμς προσφέρουν αχαλίνωτο groove στις συνθέσεις του Endless και συγχρόνως συνοδεύουν το ατίθασο μπάσο στο ανέμελο ταξίδι του βαθιά μες την χώρα των blues, εκεί όπου συναντά τα δυναμικά, μα συνάμα αιθέρια, εύθραυστα κι άκρως θηλυκά φωνητικά, που σπέρνουν ανατριχίλες, ερμηνεύοντας occult ιστορίες με μια σχεδόν ανεπαίσθητη κι αθώα horror λαγνεία.

Ηχητικές συμπλοκές μεταξύ νωχελικών doom ηχοχρωμάτων και σπιρτόζικων stoner πινελιών, ζωγραφίζουν στον blues καμβά του Endless μια αισθαντική horror καλλιτεχνία, διανθισμένη από αχνά occult πασπαλίσματα, αλλά και ψυχεδελικά στοιχεία, που εμποτίζουν τον παρθενικό δίσκο των Mount Salem με γλυκά, μα δηλητηριώδη vintage αρώματα, που παραλύουν τις αισθήσεις.

Εν ολίγοις, τούτο το εξαιρετικό από κάθε άποψη EP, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που τα λόγια επικίνδυνα λιγοστεύουν, μιας κι αναλαμβάνει να μιλήσει η ίδια η απαράμιλλη ομορφιά τους, που στην περίπτωση του μαγευτικού Endless των πολλά υποσχόμενων Mount Salem, κυριαρχεί από την πρώτη έως και την τελευταία νότα. Επικίνδυνα ερωτεύσιμο άκουσμα.

Mount Salem: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου