Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Druglord - Enter Venus


Το 2010 στην Βιρτζίνια σχηματίστηκαν οι Druglord, που απαρτίζονται από τη Greta στο μπάσο, τον Bobby στα ντραμς και τον Tommy στην κιθάρα και τα φωνητικά. Τον περασμένο Φλεβάρη τούτη η ανερχόμενη μπάντα κυκλοφόρησε την δεύτερη, μα πρώτη με επίσημα χαρακτηριστικά δουλειά της, υπό τον τίτλο: Enter Venus, η οποία είναι διαθέσιμη, τόσο προς download στο bandcamp τους, όσο και σε φυσικές κόπιες, σε κασέτα και βινύλιο, από την STB Records.

Τα 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 27 λεπτών, που αποτελούν το εθιστικό Enter Venus, μας έρχονται σε παραγωγή του Garrett Moris, γνωστού από την ανάμιξη του στους Windhand κι αυτό αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη για το εκτόπισμα της υπέρ του δέοντος heavy μουσικής του. Ο πυκνός ήχος του υποφαινόμενου ακούσματος είναι εξαιρετικά ογκώδης κι αρκετά βαθύς, μιας κι ακροβατεί με απόλυτη ισορροπία, ανάμεσα στη heavy διαύγεια και την rock βρωμιά.

Η μουσική των Druglord αντλεί την παραισθησιογόνα δυναμική της κυρίως από τα σερνόμενα σε sludge βούρκους riffs της κιθάρας τους, η οποία συντονίζει στο χαμηλό της τέμπο το στιβαρό τους rythm section, ενώ προσφέρει απλόχερα γενναίες δόσεις ψυχεδέλειας με τα μεστά solos της. Το μπάσο γεμίζει με τον όγκο του τον ήχο του Enter Venus κι αναδεικνύει με το οργανικό του βάθος την doom υφή του, που στολίζεται με stoner πινελιές από το groove των ντραμς.

Ο αδάμαστος heavy χαρακτήρας των Druglord διακατέχεται από μια ορμητική doom δυναμική, που παρασέρνει τα πάντα στο δαιμονισμένο και φέρον stoner αιχμές διάβα της, που αποκτά occult διαστάσεις από τα έχοντα άρωμα μαγείας φωνητικά τους, που ερμηνεύουν με περισσή πειθώ τους μυστηριώδεις στίχους του Enter Venus, το οποίο διακρίνεται εκτός όλων των άλλων κι από την ισχνή κι υφέρπουσα punk αισθητική, που διαπερνά το πνιγηρό sludge μοτίβο του.

Οι ιδιαιτέρως heavy μελωδίες των Druglord οφείλουν την διαβολική ομορφιά τους στο περίσσιο ταλέντο τους, καθώς και στην εκπληκτική τους απόδοση, απόρροια της οποίας είναι ο πλούσιος ηχητικός τους χαρακτήρας, ενώ ο εμπνευσμένος συνθετικός τους οίστρος, χαρίζει στο επιεικώς εκπληκτικό Enter Venus την σαγηνευτική sludge αύρα και τα μεθυστικά doom αρώματα, που το καθιστούν καθηλωτικό. Λάτρεις του heavy ήχου σπεύσατε. Προσοχή όμως: είναι άκρως εθιστικό.

Druglord: Bandcamp / Facebook
STB Records: Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου