Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Telepathy - 12 Areas


Στις αρχές του 2011 σχηματίστηκαν οι ανερχόμενοι βρετανοί Telepathy, οι οποίοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσω της Devouter Records τον ερχόμενο Μάη τον δίσκο: 12 Areas, που θα αποτελέσει την ντεμπούτο full length δουλειά τους. Το εν λόγω άλμπουμ, περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάκρειας περίπου 35 λεπτών και ξεχωρίζει για το εκπληκτικό artwork του Alex CF, που το πλαισιώνει και για την εξαιρετική του παραγωγή, που οφείλεται στον James Plotkin.

Αμφότεροι γνωστοί για τις τρομερές συνεργασίες τους με μπάντες του ακραίου post και sludge ήχου, χάρισαν λίγο από το ταλέντο τους στο 12 Areas, που αποτελεί ένα ιδιαιτέρως δυναμικό κράμα sludge και progressive ηχοτοπίων, υπό το πρίσμα ενός post καλειδοσκοπίου. Η διαύγεια στον ήχο του δίσκου, ευνοεί τις περιπετειώδεις συνθέσεις των Telepathy και τους προσδίδει μια αιχμηρή αίσθηση, που αναδεικνύει τον συνθετικό οίστρο τους και το περίσσιο ταλέντο τους.

Ορμητικά riffs από την κιθάρα σε sludge ύφος ξεχύνονται σαν χείμμαρος στο 12 Areas, ενώ τα leads από το ίδιο έγχορδο, φέρουν μια ονειρική μα έχουσα εφτιαλτικές προεκτάσεις όμως post αύρα, που εντείνουν την αγριεμένη διάθεση των ντραμς κι απογειώνουν το groove των δυνατών χτυπημάτων τους. Το μπάσο συντροφεύει αμφότερα με τυφλή υπακοή στο μουσικό μοτίβο των Telepathy, ενώ η πλήρης απουσία φωνητικών, αναδεικνύει την αψεγάδιαστη ροή του δίσκου.

Έξυπνη είναι η χρήση των πλήκτρων, που γίνεται με το σταγονόμετρο σε τούτη την ηχητική παλίρροια, καθώς καμουφλάρει εξαίσια τα λιγοστά μα έντονα καθαρόαιμα metal στοιχεία των Telepathy, τα οποία λειτουργούν ευεργετικά για την εξέλιξη του post ορυμαγδού, που λαμβάνει χώρα στο ισοπεδωτικό sludge του 12 Areas, το οποίο διακρίνεται για τα ανάγλυφα και δωσμένα με μπόλικο συναίσθημα progressive ηχοτοπία του, που καθιστούν τούτο το άκουσμα, φοβερό.

Αρκετός καιρός πέρασε από όταν άκουσα για τελευταία φορά έναν extreme δίσκο post rock ύφους, ο ήχος του οποίου να φέρνει στο μυαλό εικόνες από ένα ερειπωμένο βιομηχανικό τοπίο και ουχί την μυρωδιά πλαστικού, που είναι κάτι το σύνηθες στα ατμοσφαιρικά sludge ακούσματα τον τελευταίο καιρό, οπότε αυτό αποτελεί έναν ακόμη πολύ καλό λόγο για να ακούσετε το άκρως απολαυστικό 12 Areas των ελπιδοφόρων Telepathy, που θαρρώ, πως θα κλέψει καρδιές.

Telepathy: Facebook
Devouter Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου