Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Sisilisko - Waldeinsamkeit


Οι άκρως ελπιδοφόροι Sisilisko σχηματίστηκαν μόλις πέρσι στην Σουηδία από δυο εξόχως ταλαντούχους μουσικούς, που αποτελούν και τον βασικό τους πυρήνα και πιο συγκεκριμένα από τους Albin Boman και Peter Engqvist, που μοιράζονται τα φωνητικά και τις κιθάρες. Ένα single 2 κομματιών προηγήθηκε της φετινής τους κυκλοφορίας, που φέρει τον τίτλο: Waldeinsamkeit κι έχει την μορφή ep, μιας και περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 23 λεπτών.

Το εν λόγω ep, το οποίο πλαισιώνεται από το εξαιρετικό artwork της Veronica Blom, μας δίνει μια δυνατή γεύση του σκοτεινού ήχου των Sisilikso, οι οποίοι συνδυάζουν άψογα πλάθοντας ανατριχίλες, τα μπόλικα doom ηχοτοπία τους, με τα απόκοσμα folk rock ηχοχρώματα τους, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως στο αψεγάδιαστο Waldeinsamkeit συμμετέχουν και οι Jakob Enlund στα ντραμς, Erik Toresson στο μπάσο και στα φωνητικά η Emma Boman.

Ο καθαρός ήχος του Waldeinsamkeit οφείλεται στην αλάνθαστη δουλειά στον τομέα της παραγωγής του Martin Nilsson, ο οποίος πέτυχε να αναδείξει τον έμφυτο δυναμισμό των συνθέσεων των πολλά υποσχόμενων, Sisilisko, η παθιασμένη απόδοση των οποίων έρχεται σε πλήρη αρμονία με την ενέργεια από τους guest μουσικούς και απόρροια αυτής της συνεργασίας είναι ένα ep ιδιαιτέρως σκοτεινό κι αρκούντως heavy, που σαγηνεύει σε κάθε του άκουσμα.

Η ακουστική κιθάρα δημιουργεί απόμακρες και ψυχρές folk rock μελωδίες, που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την θέρμη της ηλεκτρικής κιθάρας και του μεστού μπάσου, υφαίνοντας έτσι μια αίσθηση υποχθόνιας μελαγχολίας, που απογειώνει την θεατρικότητα των ανάγλυφων φωνητικών, ενώ τα λιτά ντραμς του Waldeinsamkeit, προσφέρουν στις αγέρωχες συνθέσεις των Sisilisko μια αίσθηση doom απελπισίας, την οποία εντείνουν με το άπλετο groove τους.

Τα γλυκόπικρα συναισθήματα της απόγνωσης και της νοσταλγίας κυριαρχούν στα κομμάτια των Sisilisko, τα οποία διανθίζουν το Waldeinsamkeit με μια μεθυστική αίσθηση μελαγχολίας, που μαγεύει τις αισθήσεις, ενώ η υφέρπουσα ηχητική απελπισία τους, καθιστά εθιστικό και συνάμα σχεδόν αβάσταχτο το τελικό ηχητικό σύνολο, η απαράμιλλη ομορφιά του οποίου, αναδεικνύει την γαλήνια συνύπαρξη των ισχυρών doom κι έντονων folk ηχοχρωμάτων τους. Ακαταμάχητο.

Sisilisko: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου