Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Duoyu - Atomic Clock


Οι πολλά υποσχόμενοι Duoyu σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2010 και πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν τον παρθενικό τους full length δίσκο, που αποτελεί τον διάδοχο των δυο τους demos και του ενός single τους, ο οποίος βγήκε χωρίς την εμπλοκή κάποιας δισκογραφικής υπό τον τίτλο: Atomic Clock κι αποτελείται από 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 47 λεπτών.

Ο ήχος του εν λόγω χορταστικού δίσκου είναι alternative με όλη την έννοια του όρου, μιας και στην rock ραχοκοκαλιά των μελωδιών του, οι εξόχως ταλαντούχοι Duoyu έχουν προσθέσει με περίσσια μαεστρία κι απαράμιλλη δεξιοτεχνία garage ψήγματα, indie στοιχεία, funk ηχοχρώματα και tribal ηχοτοπία, τα οποία έδεσαν με μια εθιστική κι experimental ψυχεδελική αισθητική.

Η κιθάρα σκαρώνει riffs, άλλοτε μελωδικά και ταξιδιάρικα κι άλλοτε αρκούντως heavy και γεμάτα fuzz και υφαίνει solos και leads με έντονα ψυχεδελικά garage στοιχεία, πλαισιώνοντας έτσι με τον πλέον σωστό τρόπο τα ως επί των πλείστο καθαρά φωνητικά του Atomic Clock, τα οποία συχνά πυκνά ξεσπούν σε punk υφής ουρλιαχτά, εντείνοντας έτσι την ηχητική του ποικιλία.

Τα ντραμς ξεχειλίζουν το Atomic Clock με το ατίθασο κι αχαλίνωτο groove τους, που προσδίδει μια έξτρα δυναμική στις ήδη εκρηκτικές συνθέσεις του και συνεργάζονται αρμονικά με το μεστό μπάσο των Duoyu, το οποίο κατακλύζει με τη γλυκιά του τονικότητα τις απολαυστικές συνθέσεις τους, ενώ θαρρώ, πως την παράσταση κλέβει η τρομπέτα, που πραγματικά τις απογειώνει.

Το alternative ηχόχρωμα του Atomic Clock, που είναι καμωμένο από τα πλέον απολαυστικά στοιχεία της rock κι όχι μόνο, μουσικής, μαρτυρά τη συνθετική ικανότητα των δημιουργών του κι αναδεικνύει τον προσωπικό τους ήχο, καθώς οι περιπετειώδεις συνθέσεις του, καθιστούν σαφές το ταλέντο των Duoyu να αφομοιώνουν σωστά τις διαφορετικές μεταξύ τους επιρροές τους.

Εν ολίγοις, το εξαιρετικό Atomic Clock, που εκτός όλων των άλλων, διακρίνεται και για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, αποτελεί το feel good άκουσμα της χρονιάς, μιας και οι γαλήνιες μελωδίες του, ακόμη και στα ξεσπάσματα τους, αποπνέουν μια μεθυστική αύρα rock αρμονίας, η οποία μαγεύει τις αισθήσεις και καθιστά άκρως ελπιδοφόρους τους ταλαντούχους Duoyu. Εύγε.



1 σχόλιο: