Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Raum Kingdom


Οι σχετικά πρόσφατα δημιουργημένοι Raum Kingdom προέρχονται από την Ιρλανδία κι απαρτίζονται από τον Dave Lee στα φωνητικά, τον Ronan Connor στο μπάσο, τον Mark Gilchrist στα ντραμς και τον Andrew Colohan στην κιθάρα. Τούτοι οι ταλαντούχοι μουσικοί κυκλοφόρησαν στα μέσα του περασμένου Απρίλη την παρθενική κι ομώνυμη δουλειά τους, που αποτελείται από 5 μόλις κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 30 λεπτών κι έχει την μορφή Ep.

Το εν λόγω άκουσμα, που διατίθεται προς δωρεάν download στην σελίδα των Raum Kingdom στο bandcamp, ξεχωρίζει για την εξαιρετική παραγωγή του, που είναι αποτέλεσμα την άψογης δουλειάς του Johnny Kerr σε αυτόν τον τομέα, καθώς πέτυχε να αναδείξει περίφημα το σκοτεινό κι αρκούντως heavy χαρακτήρα του Raum Kingdom και συγχρόνως κατάφερε να προσδώσει μια έξτρα δυναμική στις ήδη εκρηκτικές του συνθέσεις, οι οποίες ξεχειλίζουν heavy αδρεναλίνη.

Η κιθάρα άλλοτε υφαίνει μελίσταχτες post rock μελωδίες σκλαβώνοντας έτσι τις αισθήσεις κι άλλοτε σκαρώνει υπέρ του δέοντος heavy και πυκνά riffs σε sludge ύφος, παρασύροντας έτσι τα πάντα στο οργισμένο διάβα της, ενώ τα leads και τα solos της διακρίνονται από μια σαγηνευτική γαλήνη, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τόσο τα brutal ουρλιαχτά του Raum Kingdom, όσο και την καθαρή φωνή, που ερμηνεύει με περίσσιο θάρρος τους γεμάτους πόνο στίχους του.

Τα samples φωνητικών σε συνδυασμό με τις σχιστές κραυγές απόγνωσης κι οργής εντείνουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα του Raum Kingdom, η οποία οφείλεται κυρίως στην δεξιοτεχνία της κιθάρας, αν και πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν παίζουν τόσο τα εξόχως δυναμικά ντραμς του, που σε στιγμές αποκτούν κατακλυσμιαία υπόσταση, όσο και το ογκώδες μπάσο το οποίο γεμίζει τις συνθέσεις των Raum Kingdom με περίσσιο fuzz, παρά την γλυκιά τονική του υφή.

Ο επιθετικός χαρακτήρας των Raum Kingdom εξουδετερώνεται από το γαλήνιο ταμπεραμέντο τους, συγκροτώντας έτσι ένα εξόχως απολαυστικό heavy άκουσμα με αιχμηρό post περίβλημα κι ακάνθινες sludge αιχμές κι αναδεικνύοντας παράλληλα την μοναδική ηχητική ταυτότητα τους, η οποία μαρτυρά εκτελεστική δεινότητα και συνθετικό οίστρο, ενώ η ποιότητα του Raum Kingdom θαρρώ, πως θα ικανοποιήσει στο έπακρο τους λάτρεις του ακραίου heavy ήχου. Εξαίρετο.

Raum Kingdom: Bandcamp / Facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου