Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Salem's Pot - ...Lurar Ut Dig Pa Prarien


Οι ανερχόμενοι Salem's Pot σχηματίστηκαν το 2011 στην Σουηδία κι απαρτίζονται από τους Peter στο μπάσο, Knate στην κιθάρα και τα φωνητικά και Direktorn στα ντραμς. Η εν λόγω άκρως ελπιδοφόρα μπάντα κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες την τρίτη συνολικά μα παρθενική full length δουλειά της, υπό τον τίτλο: ...Lurar Ut Dig Pa Prarien.

Ο εν λόγω δίσκος κυκλοφορεί από την Easyrider Records κι αποτελείται από μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 34 λεπτών περίπου, ενώ ξεχωρίζει για τη βρώμικη και γκαζιάρικη συνάμα παραγωγή του, η οποία απογειώνει τις υπέρ του δέοντος heavy συνθέσεις του και διακρίνεται για τη ψυχεδελική horror κι occult αισθητική, που το διαπερνά στην ολότητα του.

Τα αργόσυρτα riffs από την χαμηλά κουρδισμένη κιθάρα των Salem's Pot σέρνονται σαν θηριώδους υπόστασης ερπετά πάνω στις χοντρές και πυκνές μελωδίες του μπάσου τους, ενώ τα βαπτισμένα σε sludge βάλτους solos της, διανθίζουν με την κατάλληλη αλητεία το τελικό ηχητικό σύνολο, το τερατώδες εκτόπισμα του οποίου, οφείλεται στο μεστό μπάσο.

Η άκρως εθιστική μουσική του ...Lurar Ut Dig Pa Prarien στολίζεται με τις γενναίες ποσότητες groove, που γεννούν  τα εξόχως δυναμικά ντραμς κι απογειώνεται από τα παρανοϊκής αύρας φωνητικά των Salem's Pot, τα οποία αν κι είναι αρκετά πίσω στην μίξη ετούτου του αβάσταχτα heavy κι ωμού ακούσματος, εντούτοις, πετυχαίνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Το στιχουργικό περιεχόμενο του ...Lurar Ut Dig Pa Prarien στηρίζεται περίφημα από την αψεγάδιαστη απόδοση της μπάντας κι από την μεθυστική της μουσική, η οποία απλώνεται σε ένα λυσεργικό doom καμβά, πάνω στον οποίο οι Salem's Pot ζωγραφίζουν με τα έντονα heavy psych ηχοχρώματα τους, σαγηνευτικά stoner ηχοτοπία με ισχνές sludge αιχμές.

Εν ολίγοις, οι πάρα πολλά υποσχόμενοι Salem's Pot επιβεβαιώνουν με το ντεμπούτο τους όλους τους διθυράμβους, που εισέπραξαν τα δυο τους demos, μιας κι οι οπιούχες μελωδίες του επιεικώς εκπληκτικού ...Lurar Ut Dig Pa Prarien, αποπνέουν ηχητική φρεσκάδα κι αχαλίνωτη heavy φαντασία αμαρτωλής ομορφιάς και λάγνας αισθητικής. Φανταστικό.

Salem's Pot: Bandcamp / Facebook
Easy Rider Records: Official Website


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου