Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Tetragrammaton - Descendere


Οι ανερχόμενοι Tetragrammaton σχηματίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια κάπου στην Αμερική και κυκλοφόρησαν πριν από λίγες εβδομάδες την τρίτη δουλειά τους, που έχει την μορφή EP, καθώς αποτελείται από μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 29 λεπτών, η οποία πλαισιώνεται από ένα υπέροχο artwork και φέρει τον λιτό και περιεκτικό τίτλο: Descendere.

Το μουσικό μοτίβο των Tetragrammaton στηρίζεται σε ένα τραχύ και παλαιάς αισθητικής black metal υπόβαθρο, το οποίο με περίσσια δεξιοτεχνία έχουν εμπλουτίσει επιτυχώς με κάμποσα doom τεχνοτροπίας περάσματα, χαρίζοντας έτσι μουσική ποικιλία στο Descendere, το οποίο διακρίνεται για την lo-fi παραγωγή του, που εντείνει την noise ευωδία των συνθέσεων του.

Η σχεδόν ανεπαίσθητη κι υφέρπουσα industrial αύρα των κομματιών του Descendere εντείνει τα ακραία αρώματα του και χαρίζει sludge αιχμές στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο μαρτυρά τον προσωπικό χαρακτήρα των συνθέσεων των Tetragrammaton κι αποτυπώνει εύγλωττα το ταλέντο τους στη σύνθεση, ενώ αναδεικνύει περίφημα την ανίερη και πλούσια έμπνευση τους.

Τα δυναμικά ντραμς οδηγούν τις συνθέσεις των Tetragrammaton άλλοτε σε καταιγιστικά black ηχοτοπία κι άλλοτε σε ανήλιαγα doom μονοπάτια, εκεί όπου το μπάσο προσφέρει ηχητικό βάθος στο Descendere και σιγοντάρει τη κυρίαρχη στον ήχο του κιθάρα, η οποία πότε σκαρώνει κοφτά κι ωμά riffs και πότε ντύνει τα σχιστά brutal ουρλιαχτά του, με heavy δηλητηριώδεις μελωδίες.

Ο ακραίος ήχος των Tetragrammaton αποτελεί άκουσμα ιδανικό, τόσο για τους λάτρεις του ακραίου heavy ήχου, όσο και για τους λάτρεις της παραδοσιακής και στρυφνής black μουσικής, καθώς συνδυάζει άψογα τα καλύτερα στοιχεία τους κι αποτυπώνει πειστικά την δυναμική τους με το χορταστικό Descendere, το οποίο αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους. Έξοχο.

Tetragrammaton: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου