Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Weed Priest - Worship


Οι ανερχόμενοι Weed Priest σχηματίστηκαν το 2008 στην Ιρλανδία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Galway κι έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα ένα demo το 2011 κι έναν full length δίσκο στις αρχές του 2013, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κι έπειτα από κάποιες ξαφνικές αλλαγές στη σύνθεση τους, έκαναν διαθέσιμη την τρίτη δουλειά τους, με τίτλο: Worship, η οποία έχει την μορφή EP, καθώς περιέχει μόλις 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 23 λεπτών.

Το εν λόγω EP, αν και κυκλοφόρησε υπό τη νέα σύνθεση της μπάντας, που περιέχει τους Adam σε κιθάρα και φωνητικά, Ragas στο μπάσο και τους S. Sullivan και M. Sullivan σε κιθάρα και ντραμς αντίστοιχα, ηχογραφήθηκε από τους δύο πρώτους κι από τον πρώην πλέον ντράμερ τους, Adrian, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την παραγωγή του Worship, που ξεχωρίζει για τον πυκνό και τραχύ χαρακτήρα της, ο οποίος κολακεύει τον υπέρ του δέοντος heavy ήχο τους.

Η κιθάρα των Weed Priest, όπως ακριβώς και το μπάσο τους, είναι βυθισμένη στο fuzz και πολύ χαμηλά κουρδισμένη κι αυτό έχει ως συνέπεια τα riffs της να σέρνονται σε δηλητηριώδεις doom βάλτους, εκεί όπου ανθίζει ο stoner χαρακτήρας από το αιχμηρό τους μπάσο, το οποίο συνθέτει ένα ιδιαιτέρως δυναμικό rythm section με τα λυσεργικά ντραμς, ενώ τα brutal φωνητικά ταιριάζουν άψογα στην αποπνικτική κι εξόχως εθιστική, heavy ατμόσφαιρα του Worship.

Τα samples από πραγματικό εξορκισμό χαρίζουν μια occult αισθητική σε τούτο το απολαυστικό άκουσμα κι ενισχύουν τις έντονες horror καταβολές του, ενώ οι αργόσυρτες doom συνθέσεις του Worship, αναδεικνύουν την προσωπική ταυτότητα των Weed Priest και μαρτυρούν τη πλούσια έμπνευση και τον συνθετικό τους οίστρο, καθώς άλλοτε φέρουν blues ψήγματα στο μεθυστικό funeral σκαρί τους κι άλλοτε στολίζουν τα stoner ρινίσματα τους με τις sludge αιχμές τους.

Ο χρόνος μοιάζει να λειτουργεί ευεργετικά για τούτη την πολλά υποσχόμενη μπάντα, που στο έσχατο χρονικά πόνημα της εμφανίζει ραγδαία πρόοδο σε όλους τους τομείς, καθώς οι επιρροές της έχουν πλέον δώσει τη θέση τους στην καλλιτεχνική σύλληψη κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα το έξοχο Worship να αποτελεί την καλύτερη ως τώρα δουλειά των Weed Priest, που κάτι μου λέει ότι αν συνεχίσουν έτσι δεν θα αργήσουν να αγγίξουν τις ανίερες κι ωμές doom κορφές. Άξιοι.

Weed Priest: Bandcamp / Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου