Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Vision Lunar - Luna Subortus

 
Οι μυστηριώδεις Vision Lunar αποτελούν ένα one man band σχήμα από το Μόντρεαλ στο Κεμπέκ του Καναδά, το οποίο σχηματίστηκε το 2006 από τον πολυτάλαντο και πολυπράγμων Alexandre Julien, που αρέσκεται να καταπιάνεται με δυναμικά atmospheric black ηχοτοπία. 
 
Το τέλος του 2006 και οι αρχές του 2007 είδαν τον τύπο πίσω από τους Vision Lunar να κυκλοφορεί ένα demo σε κάθε πανσέληνο, όμως για διάφορους λόγους αυτό σταμάτησε να συμβαίνει σταδιακά και μοιραία το 2009 τούτο project έπαψε την σκοτεινή του δραστηριότητα.
 
Η αναγέννηση για τους Vision Lunar όμως ήρθε τελικά μες το 2015 οπότε και το μοναδικό τους μέλος και ιδρυτής της δισκογραφικής Abridged Paused Recordings, που κυκλοφορεί τη νέα δουλειά τους, αποφάσισε να γράψει και να ηχογραφήσει ένα νέο EP με τίτλο Luna Subortus.
 
Τα 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 13 λεπτών του μαγευτικού Luna Subortus μας ταξιδεύουν σε παραμυθένιας ομορφιάς black metal ηχοτοπία, που είναι επιτυχώς πασπαλισμένα από τους Vision Lunar με έντονα post rock στοιχεία και με σχεδόν ανεπαίσθητα ambient ηχοχρώματα.
 
Ο μοναχικός χαρακτήρας των Vision Lunar αποτυπώνεται κι από το γεγονός, πως στην διαυγή παραγωγή και το μουντό κι ατμοσφαιρικό του artwork αναμίχθηκε έντονα και το μοναδικό τους μέλος, το οποίο στο μικρό το δέμας μα εθιστικό Luna Subortus δίνει τον καλύτερο του εαυτό.
 
Εν ολίγοις, το εξαίρετο Luna Subortus, που κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου, ημέρα της σεληνιακής έκλειψης, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο δείγμα γραφής των Vision Lunar, που αυτή τη φορά μοιάζουν ικανοί κι έτοιμοι να καθιερωθούν στα ατμοσφαιρικά black δρώμενα. Έξοχο.
 
Vision Lunar: Bandcamp / Facebook
Abridged Paused Recordings: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου