Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

The Crawling - In Light Of Dark Days

 
Οι ανερχόμενοι The Crawling σχηματίστηκαν στις αρχές του 2014 στη Βόρεια Ιρλανδία, όμως παρά το νεαρό της ηλικίας τους ως μπάντα δεν στερούνται εμπειρίας, καθώς οι Stuart Rainey σε μπάσο και φωνητικά, Andy Clarke σε κιθάρα και φωνητικά και Gary Beattie στα ντραμς, που τους απαρτίζουν, έχουν σταθερή και μακρά πορεία στην τοπική underground σκηνή.
 
Το εν λόγω δυναμικό heavy τρίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου μήνα την παρθενική του κυκλοφορία υπό τον τίτλο In Light Of Dark Days, η οποία θα έχει την μορφή EP, μιας και περιέχει μόλις τρία κομμάτια συνολικής διάρκειας 20 λεπτών περίπου, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το προσεγμένο της artwork, που μαρτυρά την ζοφερή κι ερεβώδη της υπόσταση.
 
Η αργόσυρτη μουσική των The Crawling στηρίζεται σε ένα βαρύ και τραχύ death metal μοτίβο, το οποίο όμως έχουν επιτυχώς διανθίσει με έντονα doom/death στοιχεία κι αχνά funeral doom ηχοτοπία, ενισχύοντας έτσι την ηχητική ποικιλία του In Light Of Dark Days, η αψεγάδιαστη ροή του οποίου, οφείλει πολλά στις συχνές κι επιτυχημένες αλλαγές τέμπο, που επιχειρεί η μπάντα.
 
Τα καταιγιστικά σε στιγμές ντραμς εμπλουτίζουν με το ανίερο τους groove το τελικό σύνολο και συνθέτουν ένα στιβαρό και συμπαγές rythm section με το μεστό μπάσο των The Crawling, το οποίο δίνει βάθος στον ήχο του In Light Of Dark Days με τον όγκο του, ενώ τα βορβορώδη brutal φωνητικά μαρτυρούν το έντονο death metal υπόβαθρο τούτης της ταλαντούχας μπάντας.
 
Ο μουντός και νοσηρός ήχος του In Light Of Dark Days οφείλει την αιχμηρή του υπόσταση στην ατίθαση κιθάρα, η οποία άλλοτε σκαρώνει αργόσυρτα riffs σε σκαιό doom μοτίβο κι άλλοτε πλέκει κοφτές μελωδίες με black άρωμα, όμως τα κομμάτια των The Crawling απογειώνουν τα leads της, που ευωδιάζουν doom/death και funeral doom σαπίλα αλλοτινών ηχητικών εποχών.
 
Εν ολίγοις, το αργόσυρτο death metal των άκρως ελπιδοφόρων The Crawling έχει μπολιαστεί επιτυχώς με γενναίες ποσότητες doom/death μαγείας, οι οποίες αναδεικνύουν υπέροχα, τόσο τα σχεδόν ανεπαίσθητα black ψήγματα τους, όσο και τις αχνές funeral πινελιές τους, που καθιστούν το In Light Of Dark Days άκρως απολαυστικό, πάρα το μικρό του δέμας. Έξοχο.
 
The Crawling: Official Blog / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου