Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

The Grave

 
Ο heavy αναβρασμός ολοένα κι εντείνεται στην Λατινική Αμερική, από όπου προέρχονται ορισμένες έξοχες μπάντες, στο εκτενές κλαμπ των οποίων φιλοδοξούν σύντομα να ενταχθούν και οι σχηματισμένοι το 2013 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, The Grave, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πρόσφατα την τρίτη κι ομώνυμη δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας 59 λεπτών περίπου και πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικό artwork, που μαρτυρά τις ματωμένες κι έντονες occult επιρροές των The Grave, καθώς επίσης και την ανόθευτη λατρεία τους για τις παλιές horror ταινίες, από τις οποίες έχουν εμπνευστεί τους στίχους, που συνοδεύουν την αρχέγονα heavy μουσική τους.
 
Η φωνή του Diego, που είναι αρκετά πίσω στην μίξη του δίσκου, ερμηνεύει με περίσσια πειθώ τους αιματηρούς και σκοτεινούς στίχους των The Grave, χάρη στην απόμακρη κι ελαφρώς βραχνή της χροιά, ενώ η βαφτισμένη σε δηλητηριώδη fuzz ύδατα κιθάρα του, σκαρώνει συνεχώς απολαυστικά riffs, πότε σε παραδοσιακό doom μοτίβο και πότε σε πρωτόγονο stoner ύφος.
 
Τα δυναμικά ντραμς του Facundo προσφέρουν στις εκρηκτικές συνθέσεις των ανερχόμενων The Grave το απαραίτητο groove και συνεργάζονται άψογα με την κιθάρα τους, αλλά και με το μεστό μπάσο του Pixie, που γεμίζει με τον υπόκωφο και τερατώδη του όγκο τα κομμάτια τους, η ομαλή ροή των οποίων, εν πολλοίς οφείλεται στα έξυπνα τοποθετημένα samples φωνητικών.
 
Οι τραχιές doom metal πινελιές τούτης της χορταστικής κυκλοφορίας μας ταξιδεύουν σε βαριά κι ανήλιαγα heavy σοκάκια, εκεί όπου την σχεδόν ανεπαίσθητη punk rock αύρα των ελπιδοφόρων The Grave κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της η κλασσική doom rock μουσική αλλοτινών ηχητικών εποχών, χαρίζοντας μας έτσι ένα βάναυσα θελκτικό κι αμαρτωλά σαγηνευτικό heavy άκουσμα.
 
Εν κατακλείδι, εδώ πρόκειται για ένα τίμιο heavy άκουσμα με τα έντονα traditional doom metal στοιχεία του να είναι συνδυασμένα επιτυχώς με τα ισχνά και μοντέρνας υφής stoner ψήγματα του, τα οποία αναδεικνύουν υπέροχα τις αναιμικές punk αναθυμιάσεις των The Grave και μας προσφέρουν συγχρόνως έναν εξόχως διασκεδαστικό κι άκρως ενδιαφέρον δίσκο. Εξαιρετικό.
 
The Grave: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου