Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Pastor - Evoke

 
Οι ανερχόμενοι Pastor σχηματίστηκαν το 2012 στην Βιέννη της Αυστρίας από τον Arik σε κιθάρα και φωνή, από τον Georg στο μπάσο, από τον Shardik στην κιθάρα κι από τον Alex στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη συνολικά δουλειά τους, μα πρώτη με full length μορφή, τα επτά κομμάτια της οποίας, έχουν συνολική διάρκεια περίπου 30 λεπτών.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Evoke και πλαισιώνεται από ένα σκοτεινό και συνάμα πολύχρωμο artwork, που κολακεύει την occult υπόσταση του, ενώ διακρίνεται για την αναλογικής αύρας παραγωγή του, που απογειώνει τον ατίθασο retro χαρακτήρα των κομματιών του και καθιστά έτσι σχεδόν ακαταμάχητο το μεθυστικό κι έντονο vintage άρωμα των Pastor.
 
Η αχνή βραχνάδα της φωνής προδίδει τις ισχυρές proto metal αναφορές των Pastor, οι οποίες είναι επιτυχώς διανθισμένες με έντονα blues ψήγματα και δυναμικά stoner ηχοτοπία χάρη στα σπιρτόζικα ντραμς τους, που ξεχειλίζουν groove και hard rock αδρεναλίνη και στο μεστό τους μπάσο, που γεμίζει σωστά τον ήχο του Evoke με τον ογκώδη και περιπετειώδη του χαρακτήρα.
 
Τα συναρπαστικά heavy psych ρινίσματα της κιθάρας ενισχύουν σημαντικά την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια των Pastor με την συμπαγή τους υπόσταση και συντροφεύουν υπέροχα τα κοφτά κι αιχμηρά της riffs, τα οποία άλλοτε ευωδιάζουν doom rock πυρίτιδα κι άλλοτε ζέχνουν old school αλητεία, καθιστώντας έτσι άκρως εθιστική την proto metal αισθητική του χορταστικού Evoke.
 
Ο στιβαρός blues rock αιθέρας, που διαπερνά το συναρπαστικό Evoke, αναδύει τις έντονες vintage αναθυμιάσεις του και προσφέρει έτσι μια διόλου ευκαταφρόνητη μουσική θέρμη στα κομμάτια του, ενώ χαρίζει στους άκρως ελπιδοφόρους Pastor σε συνδυασμό με το proto metal ταμπεραμέντο και τον doom rock χαρακτήρα του, την δική τους μοναδική ηχητική ταυτότητα.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για έναν εξαιρετικό ντεμπούτο full length δίσκο, που παρουσιάζει με πειστικό τρόπο το περίσσιο ταλέντο των Pastor κι αφήνει συνάμα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον τους, καθώς οι περιπετειώδεις κι ορμητικές συνθέσεις του Evoke, στάζουν doom rock μεράκι και διαχέουν στον heavy ήχο του γενναίες ποσότητες proto metal γοητείας. Εξαίρετο.
 
Pastor: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου