Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Mammoth Salmon - Last Vestige Of Humanity

 
Οι ανερχόμενοι Mammoth Salmon σχηματίστηκαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον το 2012 από τον Paul Dudziak σε φωνή και κιθάρα και τον Steve Lyons στα ντραμς, ενώ λίγο καιρό αργότερα τους πλαισίωσε επιτυχώς, εμβαθύνοντας τον εκρηκτικό τους ήχο, ο Alex Bateman στο μπάσο.
 
Το νέο πόνημα τούτης της φιλόδοξης μπάντας, που φέρει τον τίτλο Last Vestige Of Humanity, αποτελεί την τέταρτη συνολικά δουλειά της και πρώτη με full length μορφή, ενώ περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών, που απογειώνονται από την μεστή παραγωγή της.
 
Ο φημισμένος Adam Pike, που την επιμελήθηκε με μαεστρία, έχει χαρίσει την απαραίτητη δυναμική στα κομμάτια του Last Vestige Of Humanity, τα οποία χάρη και στην αχαλίνωτη έμπνευση τους, αναδεικνύουν την συνθετική κι εκτελεστική δεινότητα των Mammoth Salmon.
 
Τα βραχνά φωνητικά των Mammoth Salmon ενισχύουν την ηχητική ποικιλία του ντεμπούτο full length τους με το έμφυτο γρέζι τους, ενώ η στιβαρή κιθάρα τους άλλοτε πλέκει κοφτά riffs σε αγνό doom ύφος κι άλλοτε πασπαλίζει το Last Vestige Of Humanity με sludge ηχοχρώματα.
 
Η συμπαγής υφή του χορταστικού Last Vestige Of Humanity οφείλει το πυκνό stoner τσαγανό της, τόσο στο τραχύ μπάσο, όσο και στα ρωμαλέα ντραμς των Mammoth Salmon, τα οποία εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους με ισχνά blues rock ψήγματα κι αχνά progressive ρινίσματα.
 
Εν ολίγοις, η σχεδόν ανεπαίσθητη heavy rock ψυχεδέλεια των ελπιδοφόρων Mammoth Salmon εχεί επιτυχώς διανθιστεί με σκαιά κι αιχμηρά doom στοιχεία, που σε συνδυασμό με τις stoner και sludge πινελιές τους, καθιστούν εξόχως απολαυστικό το Last Vestige Of Humanity. Έξοχο.
 
Mammoth Salmon: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου