Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Vaee Solis - Adversarial Light

 
Οι νεοσύστατοι κι άκρως ελπιδοφόροι Vaee Solis, που φέτος συμπληρώνουν έναν χρόνο ύπαρξης ως μπάντα, προέρχονται από την Λισαβόνα της Πορτογαλίας κι απαρτίζονται από τέσσερις έμπειρους μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Joao Galrito στο μπάσο, τον Joao Seixas στα ντραμς, τον Filipe Azevedo στην κιθάρα και στη φωνή τη Sophia Loureiro.
 
Το εν λόγω πολλά υποσχόμενο συγκρότημα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό την παρθενική δουλειά του με τίτλο Adversarial Light, η οποία περιέχει έξι κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών περίπου, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η στιβαρή παραγωγή του, που ισορροπεί τέλεια μεταξύ heavy διαύγειας κι extreme metal βρωμιάς, απογειώνοντας έτσι την ηχητική του οργή.
 
Η μοχθηρή φωνή των ανερχόμενων Vaee Solis εμπλουτίζει με ένα δηλητηριώδες αίσθημα μίσους κι απειλής τα κομμάτια τους, χάρη στην άλλοτε σχιστή brutal υφή τους, που κολακεύει τις black metal ατασθαλίες τους και στην άλλοτε πνιγηρή death υπόσταση τους, που μαρτυρά την εκκωφαντική κι εξόχως βάρβαρη metal αύρα του τερατώδους ομορφιάς, Adversarial Light.
 
Τα ρωμαλέα τύμπανα επενδύουν το τελικό μουσικό σύνολο με το τραχύ κι αργόσυρτο groove τους, εντείνοντας έτσι την αβυσσαλέα κι ερεβώδη doom αύρα του Adversarial Light, ενώ το πνιγμένο στο fuzz μπάσο των Vaee Solis, αναδεικνύει τις πυκνές sludge αναθυμιάσεις τους με τον βαφτισμένο σε έναν μολυσμένο βάλτο γεμάτο με γενναίες ποσότητες feedback όγκο του.
 
Ο διαβολικός κι αμαρτωλά θελκτικός χαρακτήρας της κιθάρας στολίζει με sludge αισθητικής riffs το συμπαγές κι ανίερο doom μοτίβο του χορταστικού Adversarial Light, ενώ διανθίζει με leads και φρικαλέας σαγήνης μελωδίες τα νοσηρά κομμάτια του, τα οποία αποτελούν ένα ιδιαιτέρως απολαυστικό μείγμα black metal νοοτροπίας, αρρωστημένης doom αύρας και sludge δυναμικής.
 
Εν ολίγοις, το χειμαρρώδες, παρά την αργόσυρτη μορφή του, Adversarial Light, αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους Vaee Solis, οι οποίοι μες από τα βάναυσης γοητείας κομμάτια του μας παρουσιάζουν ένα βίαιο και σκαιό heavy κι extreme metal υβρίδιο, που μας γεμίζει υποσχέσεις για το μουσικό μέλλον τους με τη νοσηρή blackened doom αύρα του. Έξοχο.
 
Vaee Solis: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου