Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Windhand - Grief's Infernal Flower

 
Οι φοβεροί και τρομεροί Windhand σχηματίστηκαν στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια το 2008 κι έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν άπαντες με τις δουλειές τους, η έσχατη χρονικά εκ των οποίων, που φέρει τον άκρως ταιριαστό με το στιχουργικό και ηχητικό της περιεχόμενο, τίτλο, Grief's Infernal Flower, κυκλοφόρησε πρόσφατα μέσω της αμερικάνικης Relapse Records.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει εννέα κομμάτια συνολικής διάρκειας 71 λεπτών και ξεχωρίζει για το παραδοσιακής doom αισθητικής και μαγευτικό του artwork, που πλαισιώνει υπέροχα την σκοτεινή μουσική και τους στίχους του, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που είναι απόρροια της έξοχης δουλειάς του γνωστού Jack Endino σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.
 
Η φωνή της Dorthia Cottrell υπνωτίζει τις αισθήσεις και ναρκώνει το μυαλό με την αισθαντική χροιά της, η οποία στοιχειώνει τα κομμάτια του εκπληκτικού Grief's Infernal Flower, το οποίο χρωστά στο μπάσο του Parker Chandler, την δηλητηριώδη fuzz υπόσταση του κι οφείλει στα δυνατά ντραμς του Ryan Wolfe το ερεβώδες του groove, που έρπει σε αχνούς sludge βάλτους.
 
Τα χειμαρρώδη riffs από τις κιθάρες των Asechiah Bogdan και Garrett Morris πλημμυρίζουν τα κομμάτια του Grief's Infernal Flower με το πυκνό κι αποπνικτικό τους εκτόπισμα, το οποίο ευωδιάζει traditional doom πυρίτιδα και ζέχνει αρχέγονη stoner φρεσκάδα, χάρη στο πλούσιο ταλέντο τους, που επενδύει το βαρύ stoner/doom σκαρί τους με έντονα heavy psych αρώματα.
 
Μελωδίες νωχελικές σε κλασσικό stoner ύφος έρπουν αργόσυρτα πάνω στο παραδοσιακό doom υπόβαθρο του παραμυθένιου Grief's Infernal Flower και στολίζουν τα δηλητηριώδη αν κι αναιμικά sludge άνθη του με γενναίες ποσότητες doom metal ψυχεδέλειας, χάρη στα leads και στα solos, που απογειώνουν την ωμή και τραχιά heavy αύρα των τρομακτικά ικανών Windhand.
 
Ο ισχνός folk καπνός, που καλύπτει για λίγο το μουντό epic doom πέπλο, το οποίο σκεπάζει το Grief's Infernal Flower, συνεισφέρει σημαντικά στην ομαλή του ροή και μαρτυρά συνάμα τον συνθετικό οίστρο των Windhand και την εκτελεστική δεινότητα τους, που σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη έμπνευση τους, μας χαρίζουν ένα διαβολικά σαγηνευτικό κι όμορφο heavy άκουσμα.
 
Εν ολίγοις, το βάναυσα γοητευτικό κι αμαρτωλά θελκτικό Grief's Infernal Flower αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο χορταστικούς heavy δίσκους των τελευταίων αρκετών ετών, καθώς τα εξόχως απολαυστικά κομμάτια του, θαρρώ, πως καθιστούν τους Windhand ως μια από τις πλέον σημαντικές και ποιοτικές stoner/doom μπάντες της γενιάς μας και όχι μόνο. Υπόκλιση.
 
Windhand: Bandcamp / Facebook
Relapse Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου