Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Mammoth Weed Wizard Bastard - Nachthexen

 
Οι νεοσύστατοι Mammoth Weed Wizard Bastard σχηματίστηκαν στην Ουαλία το 2014 κι απαρτίζονται από τρεις έμπειρους και ιδιαιτέρους ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Hoss στα ντραμς, τον Paulo στην κιθάρα και την Jessica στα φωνητικά και το μπάσο, οι οποίοι νωρίτερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο Nachthexen και περιέχει μόλις ένα θηριώδες κομμάτι συνολικής διάρκειας σχεδόν 31 λεπτών, το οποίο κολακεύεται από την αναλογικής αύρας κι αρκούντως διαυγή παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει περίφημα την ανόθευτη αγάπη των Mammoth Weed Wizard Bastard για την heavy βρωμιά και για το πολύ χαμηλό κούρδισμα.
 
Η βάναυση heavy υπόσταση του χορταστικού κι εξαιρετικά εθιστικού Nachthexen οφείλει το τεραστίων διαστάσεων και τερατώδες της εκτόπισμα στα βίαια κι αχαλίνωτα doom ηχοχρώματα των Mammoth Weed Wizard Bastard και χρωστά την υφέρπουσα sludge ψυχεδέλεια της, τόσο στα βαριά drone ψήγματα τους, όσο και στην αρχέγονη stoner αισθητική, που τους διακρίνει.
 
Τα σποραδικά φωνητικά προσδίδουν στην αβυσσαλέα heavy και περιπετειώδη σύνθεση των Mammoth Weed Wizard Bastard ένα άρωμα παρανοϊκής doom κατάρας, ενώ η κιθάρα τους, σκαρώνει ορμητικά riffs σε βάρβαρο sludge μοτίβο, στολίζοντας έτσι το γεμάτο τσαμπουκά κι ωμό stoner υπόβαθρο του Nachthexen και υφαίνει μεθυστικές funeral και drone μελωδίες.
 
Ο σχεδόν υπόκωφος drone χαρακτήρας του Nachthexen και το στιβαρό και πυκνό fuzz άρωμα του, αναδύεται από το μεστό μπάσο, που βρυχάται και γεμίζει υπέροχα το μοναδικό κι ομώνυμο κομμάτι του, ενώ τα κατακλυσμιαία ντραμς των Mammoth Weed Wizard Bastard, χαρίζουν sludge αιχμές στην μονολιθική doom χροιά τους, χάρη στο σκαιό και stoner υφής groove τους.
 
Εν ολίγοις, το εξόχως απολαυστικό Nachthexen αποτελεί ένα ιδιαιτέρως διασκεδαστικό heavy άκουσμα κι ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους Mammoth Weed Wizard Bastard, οι οποίοι μας παρουσιάζουν ένα συμπαγές και μεθυστικό κράμα doom μαγείας, stoner αλητείας και sludge ψυχεδέλειας, συστήνοντας μας έτσι με πειστικό τρόπο στο πλούσιο ταλέντο τους. Έξοχο.
 
Mammoth Weed Wizard Bastard: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου