Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Australasia - Notturno

 
Οι ταλαντούχοι και ιδιαιτέρως δραστήριοι Australasia σχηματίστηκαν στην Ιταλία το 2012 και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν την τέταρτη συνολικά μα δεύτερη με full length μορφή δουλειά τους, Notturno, που βγήκε με τη βοήθεια της βρετανικής Apocalyptic Witchcraft Recordings.
 
Το εν λόγω άλμπουμ περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 37 λεπτών και πλαισιώνεται από ένα υπέροχο artwork, το οποίο αναδεικνύει την ονειρώδη μουσική του υπόσταση, καθώς και τις ομιχλώδεις ηχητικές του πινελιές, ενώ διακρίνεται για την διαυγή κι αψεγάδιαστη παραγωγή του.
 
Η αιθέρια μουσική του Notturno στηρίζεται στις άλλοτε παραμορφωμένες κι άλλοτε μελωδικές κιθάρες, καθώς και στα δυναμικά πλήκτρα των Australasia, οι οποίοι έχουν επιτυχώς επενδύσει το παραμυθένιο τους post rock με σκανδαλιάρικα shoegaze κι άκρως δυνατά ambient ψήγματα.
 
Τα δυναμικά τύμπανα προσθέτουν groove αδρεναλίνη στο τελικό μουσικό σύνολο και μαζί με το μπάσο των Australasia συνθέτουν ένα συμπαγές rythm section και προσφέρουν έτσι όγκο και βάθος στο Notturno, το οποίο κολακεύεται από το ισχνό βιολί και την αρμονική του μελαγχολία.
 
Ο περιπετειώδης κι αβάσταχτα όμορφος μουσικός κόσμος των Australasia ξεχειλίζει λυρισμό σε κάθε του νότα και μας ταξιδεύει σε νοσταλγικά post rock ηχοτοπία με την ambient φρεσκάδα του, ενώ τα guest θηλυκά φωνητικά ενισχύουν την ποικιλία και τη shoegaze αύρα του Notturno.
 
Εν ολίγοις, το άκρως απολαυστικό Notturno συνδυάζει σωστά την αιθέρια post rock υπόσταση των Australasia με την ambient και την σχεδόν ανεπαίσθητη ηλεκτρονική τους αύρα κι υπέροχα αναδεικνύει την shoegaze αισθητική τους, χαρίζοντας μας έτσι ένα έξοχο άκουσμα. Εξαίρετο.
 
Australasia: Official Website / Facebook
Apocalyptic Witchcraft Recordings: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου