Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Monobrow - A Handwritten Letter From The Moon

 
Οι ταλαντούχοι Monobrow, που σχηματίστηκαν στον Καναδά το 2009, απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ικανούς μουσικούς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την τέταρτη συνολικά δουλειά τους, που σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες, αυτή εδώ δεν έχει την μορφή full length.
 
Το περί ου ο λόγος Ep φέρει τον τίτλο A Handwritten Letter From The Moon και περιέχει δυο κομμάτια συνολικής διάρκειας 16 λεπτών, ένα εκ των οποίων αποτελεί φρέσκια ηχογράφηση κι ένα προέρχεται από τις πρώτες ήμερες των συνεχώς ανερχόμενων Monobrow ως μπάντα.
 
Η έντονη progressive αύρα, που διαπερνά το A Handwritten Letter From The Moon στην ολότητα του, απογειώνει τον λυρικό metal χαρακτήρα του και χάρη στην ατίθαση κι ορμητική κιθάρα των Monobrow, αναδεικνύει υπέροχα την αχνή doom και την έντονη stoner αύρα τους.
 
Τα riffs διαδέχονται το ένα το άλλο με γοργούς ρυθμούς και μαρτυρούν έτσι τις ισχυρές τάσεις αυτοσχεδιασμού των Monobrow, τα ντραμς των οποίων εντείνουν τα prog στοιχεία τους με το σπινθηροβόλο τους groove και συνεργάζονται αρμονικά με το μεστό κι ογκώδες τους μπάσο.
 
Ο καθαρά instrumental χαρακτήρας του A Handwritten Letter From The Moon καθιστά τον αυθορμητισμό των Monobrow εξόχως απολαυστικό, καθώς αναδεικνύει την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια κι εντείνει συνάμα τα έντονα stoner και τα ισχνά doom metal ηχοχρώματα τους.
 
Εν ολίγοις, το A Handwritten Letter From The Moon αποτελεί ένα υπέροχο μίνι ορεκτικό πριν την επερχόμενη νέα full length δουλειά τους κι ένα ακόμη εξαίρετο δείγμα της ξεχωριστής και πάντοτε περιπετειώδους κι αρκούντως heavy μουσικής ταυτότητας των Monobrow. Έξοχο.
 
Monobrow: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου