Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Black Witch - Aware

 
Ο αναβρασμός καλά κρατεί στην αχανή heavy σκηνή της Νότιας Αμερικής, όπου μόλις τον περασμένο Μάη σχηματίστηκαν σε μια μικρή πόλη της Βραζιλίας από την Lorena Rocha στη φωνή, τον Rafaum Costa στην κιθάρα, τον Fred Nunes και τον Jorge Luiz στα ντραμς και στο μπάσο αντίστοιχα, οι ιδιαιτέρως παραγωγικοί, ανερχόμενοι κι άκρως ταλαντούχοι Black Witch.
 
Το εν λόγω πολλά υποσχόμενο συγκρότημα πρόλαβε και κυκλοφόρησε μες τους πρώτους τρεις μήνες ζωής του, το παρθενικό πόνημα του, με τίτλο Aware, που έχει τη μορφή Ep κυκλοφορίας, μιας και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 25 λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει το occult και thriller αύρας artwork του, που μας βάζει για τα καλά στο μουσικό και στιχουργικό του κλίμα.
 
Η δυναμική φωνή πλαισιώνει υπέροχα τα κομμάτια των Black Witch με τον σχεδόν παράφωνο κι εθιστικό συνάμα δυναμισμό της, ενώ η κιθάρα τους, σκαρώνει ορμητικά riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στο μοντέρνο stoner ύφος και στο παλιακό doom μοτίβο κι εμπλουτίζει συγχρόνως το έξοχο Aware με ένα δηλητηριώδες και μεθυστικό sludge άρωμα.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς παρέα με το μεστό μπάσο συνθέτουν ένα εξαιρετικά στιβαρό και συμπαγές rythm section κι αναδεικνύουν έτσι τόσο την ιδιαιτέρως heavy υπόσταση του χορταστικού, παρά του μικρού του δέματος, Aware, όσο και την σχεδόν ανεπαίσθητη prog αύρα, που διαπερνά την ισχνή NWOBHM νοοτροπία της έντονης occult αισθητικής των ελπιδοφόρων Black Witch.
 
Οι σπιρτόζικες heavy μελωδίες των ικανών Black Witch μας ταξιδεύουν σε αλλοτινών εποχών κι αχνά heavy metal ηχοτοπία μες από τις πυκνές stoner αναθυμιάσεις, που καλύπτουν το doom rock υπόβαθρο τους και χάρη στα αναιμικά prog ψήγματα με τα οποία έχουν στολίσει επιτυχώς το Aware, μας χαρίζουν απλόχερα ένα διασκεδαστικό κι εξόχως ενδιαφέρον heavy άκουσμα.
 
Εν ολίγοις, το αρκούντως απολαυστικό Aware αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από τους Black Witch, καθώς οι δυνατές συνθέσεις του έχουν ισορροπήσει τέλεια μεταξύ του metal παρελθόντος και του heavy παρόντος, ενώ συνάμα καθιστούν άκρως υποσχόμενο το μουσικό τους μέλλον, μιας και μαρτυρούν το συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο. Έξοχο.
 
Black Witch: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου