Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Deuil - Shock / Deny...

 
Η extreme metal σκηνή κι ο ακραίος heavy χώρος του Βελγίου υποδέχτηκαν στην αγκαλιά τους το 2012 τους προερχόμενους από την Λιέγη, Deuil, οι οποίοι απαρτίζονται από τέσσερις ικανότατους μουσικούς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη δουλειά τους υπό τον τίτλο Shock / Deny..., η οποία περιέχει μόλις δυο κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 30 λεπτών.
 
Το εν λόγω άκουσμα καταπιάνεται με το σκοτεινό concept της παρθενικής δουλειάς των Deuil, καθώς ασχολείται κι αυτό με τις επιπτώσεις του θανάτου στον ψυχολογικό τομέα όσον ξεμένουν εν ζωή, ενώ διακρίνεται για το γκρίζο κι ερεβώδες του artwork, που κολακεύει τα κομμάτια του Shock / Deny... και πλαισιώνει υπέροχα το σκαιό και θλιμμένο στιχουργικό του περιεχόμενο.
 
Ο συμπαγής κι ογκώδης χαρακτήρας της παραγωγής ενισχύει το τερατώδες εκτόπισμα του Shock / Deny... και χαρίζει μια έξτρα δυναμική στην αρρωστημένη μουσική του, η οποία στηρίζεται σε ένα βίαιο και σκαιό black metal μοτίβο, που οι ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι Deuil έχουν επιτυχώς διανθίσει με στιβαρά doom στοιχεία και νοσηρά sludge ηχοχρώματα.
 
Τα σχιστά brutal φωνητικά των Deuil ενισχύουν τις αποπνικτικές και παγερές black αναθυμιάσεις τους και σιγοντάρουν έτσι υπέροχα την δηλητηριώδη κιθάρα τους, η οποία σκαρώνει διαρκώς αργόσυρτα και τραχιά riffs σε black μοτίβο, τα οποία κι επενδύει με funeral doom αισθητικής μελωδίες, καθώς και με σκληρά drone κι ακανθώδη ambient/noise ψήγματα.
 
Οι σκοτεινές doom αναφορές του Shock / Deny... οφείλουν στο μεστό μπάσο τον ογκώδη χαρακτήρα τους, ενώ τα δυναμικά ντραμς των Deuil εμπλουτίζουν το τελικό μουσικό σύνολο με το σκληρό κι άξεστο groove τους, το οποίο καθιστά σχεδόν αβάσταχτη την αχαλίνωτη sludge ψυχεδέλεια, που έρπει στο ξεσκισμένο heavy κουφάρι τούτης της εξαιρετικής κυκλοφορίας.
 
Εν ολίγοις, το χορταστικό Shock / Deny... αποτελεί μια από τις πιο απολαυστικές κυκλοφορίες extreme metal κι ακραίου heavy ήχου της χρονιάς, καθώς οι άκρως ελπιδοφόροι Deuil μας προσφέρουν χάρη στο πλούσιο ταλέντο τους, ένα συναρπαστικό και συνάμα μακάβρια θελκτικό, μείγμα black απελπισίας, doom ομορφιάς, drone σαγήνης και sludge μελαγχολίας. Ωραιότατο.
 
Deuil: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου