Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Nest

 
Ο heavy χώρος της Σουηδίας βρίσκεται σε αναβρασμό τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλές και άκρως ταλαντούχες κι ελπιδοφόρες μπάντες έχουν ξεπηδήσει μες από την θερμή αγκαλιά του, μια εκ των οποίων είναι οι σχηματισμένοι το 2011 στην Στοκχόλμη, Nest, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαιτέρως δυναμικό rock τρίο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε την παρθενική του δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει για τίτλο το όνομα των δημιουργών του και περιέχει 5 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 λεπτών, τα οποία κολακεύει η τραχιά παραγωγή, η σκαιή διαύγεια της οποίας, απογειώνει το doom τσαγανό και το sludge ταμπεραμέντο των ανερχόμενων Nest, ενώ το γεμάτο συμβολισμούς artwork του, αναδεικνύει υπέροχα τις αναιμικές occult ανησυχίες τους.
 
Η κιθάρα σκαρώνει συνεχώς άκρως εθιστικά riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς με ιδιαίτερη όμως έμφαση στον αρχέγονο doom ήχο και συνάμα διανθίζει το ομώνυμο ντεμπούτο των Nest με δηλητηριώδη solos, που κολακεύουν το sludge γρέζι της φωνής κι αναδεικνύουν συγχρόνως το ισχνό black άρωμα, που διαπερνά σε στιγμές τα σκοτεινά κι εξαιρετικά νοσηρά φωνητικά.
 
Τα ντραμς συνεισφέρουν σημαντικά στην ομαλή ροή τούτης της απολαυστικής κυκλοφορίας με το μονολιθικό τους groove κι αναδεικνύουν συνάμα τόσο το πρωτόγονο doom rock υπόβαθρο των πολλά υποσχόμενων Nest, όσο και την αχνή stoner απόχρωση τους, η οποία χρωστά την αβυσσαλέα sludge χροιά της, στο μεστό τους μπάσο και τη βάναυση κι ατίθαση fuzz υφή του.
 
Οι διαβολικά γοητευτικές, αν κι ασθενικές, black πινελιές, ενισχύουν την ωμή doom rock σαγήνη των αμαρτωλά θελκτικών και χορταστικών μελωδιών των Nest κι εμπλουτίζουν την ήδη ποικίλη πρώτη τους δουλειά, καθώς αναδεικνύουν υπέροχα τον πυκνό sludge καπνό, που τυλίγει την μεθυστική, βαριά κι οπιούχα stoner αύρα τους και μαρτυρούν την αχαλίνωτη τους έμπνευση.
 
Εν ολίγοις, το παρθενικό κι εξαιρετικά χορταστικό πόνημα των Nest έχει την δική του μοναδική μουσική ταυτότητα, παρόλο, που οι επιρροές τους είναι ευδιάκριτες κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο, που σε συνδυασμό με την ερεβώδη φαντασία τους, μας χαρίζουν ένα ειλικρινές, πανέμορφο κι εξόχως ενδιαφέρον heavy άκουσμα. Εκπληκτικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου