Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Creedsmen Arise - Temple

 
Οι ανερχόμενοι Creedsmen Arise προέρχονται από το Μπουρός της Σουηδίας, όπου και πριν από έναν χρόνο περίπου σχηματίστηκαν από τον Gustaf σε φωνή και μπάσο, τον Simon στην κιθάρα και τον Emil στα ντραμς, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν την πρώτη δουλειά τους, που φέρει τον τίτλο Temple και περιέχει 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας σχεδόν 23 λεπτών.
 
Το εν λόγω άκουσμα συνοδεύεται από ένα πολύχρωμο και σκοτεινό artwork, που μαρτυρά τις ηχητικές επιρροές των Creedsmen Arise και συγχρόνως αναδεικνύει την αχαλίνωτη heavy ψυχεδέλεια, που διακρίνει τις συνθέσεις του άκρως χορταστικού Temple, η τραχιά παραγωγή του οποίου, ενισχύει σημαντικά την ωμή και σκαιή δυναμική των εκρηκτικών του συνθέσεων.
 
Ο σκοτεινός χαρακτήρας του εξόχως απολαυστικού Temple χρωστά τις ερεβώδεις του αιχμές στα βραχνά φωνητικά των Creedsmen Arise, τα οποία ξεχωρίζουν για το έμφυτο γρέζι τους, αλλά και για την σε στιγμές σχεδόν ψιθυριστή brutal υφή τους, που ξεχειλίζει πάθος κι ενισχύει έτσι το ήδη ισχυρό άρωμα heavy πυρίτιδας, που διαπερνά τούτο το χειμαρρώδες άκουσμα.
 
Τα ρωμαλέα ντραμς των άκρως ταλαντούχων Creedsmen Arise εμπλουτίζουν το εξαιρετικό Temple με το sludge αισθητικής groove τους και καθιστούν συνάμα ιδιαιτέρως στιβαρό το τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο χρωστά την συμπαγή του υπόσταση στο μεστό κι ογκώδες μπάσο, που γεμίζει τούτο το συναρπαστικό EP με το fuzz τσαγανό και την ομιχλώδη και πυκνή του υφή.
 
Η κιθάρα σκαρώνει άλλοτε ορμητικά riffs σε σύγχρονο stoner μοτίβο κι άλλοτε πρωτόγονους doom ρυθμούς, που στολίζουν επιτυχώς το ισχνό sludge υπόβαθρο του Temple, ενώ τα μεθυστικά leads και τα διακριτικά της solos, απογειώνουν την υφέρπουσα heavy psych αύρα των Creedsmen Arise και καθιστά έτσι σχεδόν ακαταμάχητη την ατίθαση rock ψυχεδέλεια του.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο EP των άκρως ελπιδοφόρων Creedsmen Arise, θαρρώ ότι αποτελεί ένα από τα πιο ποιοτικά heavy ακούσματα της χρονιάς, μιας και τα περιπετειώδη κομμάτια του εκπληκτικού Temple ξεχειλίζουν stoner τσαγανό και μας παρουσιάζουν το doom ταμπεραμέντο των πάρα πολλά υποσχόμενων δημιουργών τους με τον πλέον πειστικό τρόπο. Φανταστικό.
 
Creedsmen Arise: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου