Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Witchsorrow - No Light, Only Fire

 
Η Μεγάλη Βρετανία είναι ίσως το πιο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της metal μουσικής και του heavy ήχου γενικότερα, μιας κι από εκεί ξεκίνησαν όλα λίγο πολύ, ενώ και στις μέρες μας τούτη η περιοχή συνεχίζει να μας προσφέρει ποιοτικές μπάντες, όπως για παράδειγμα οι γεννημένοι το 2005 κι ανερχόμενοι Witchsorrow, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά.
 
Το εν λόγω άλμπουμ φέρει τον τίτλο No Light, Only Fire και κυκλοφορεί μέσω της φημισμένης Candlelight Records, ενώ περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 63 λεπτών και διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που κολακεύει την αρχέγονη metal αύρα των συνθέσεων του και συνάμα καθιστά σχεδόν εθιστική την ωμή traditional doom ομορφιά των Witchsorrow.
 
Ο βαρύς κι αρχέγονος doom metal χαρακτήρας του χορταστικού No Light, Only Fire χρωστά την στιβαρή του υπόσταση και το συμπαγές του εκτόπισμα στο μεστό rythm section των άκρως ταλαντούχων Witchsorrow, καθώς η Emily γεμίζει τον ήχο του περίφημα με το βαφτισμένο σε fuzz ύδατα μπάσο της κι ο David του προσφέρει με τα ντραμς του, γενναίες ποσότητες groove.
 
Τα καθαρά κι ελαφρώς βραχνά φωνητικά του Nick αποδίδουν υπέροχα τους εμπνευσμένους από horror κι occult ιστορίες του Μεσαίωνα στίχους των Witchsorrow και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την σκοτεινή ατμόσφαιρα του No Light, Only Fire, ενώ η κιθάρα του ίδιου σκαρώνει συνεχώς αρκούντως heavy κι ορμητικά riffs και μεθυστικά solos σε παραδοσιακό doom ύφος.
 
Οι δηλητηριώδεις doom metal μελωδίες και οι πυκνές stoner αναθυμιάσεις των Witchsorrow, που είναι απόρροια της εκτελεστικής και συνθετικής δεινότητας τους, σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη έμπνευση τους, μας προσφέρουν ένα άκρως απολαυστικό epic doom άλμπουμ και χάρη στο πλούσιο ταλέντο τους, καθιστούν το συναρπαστικό No Light, Only Fire, μαγευτικό.
 
Εν ολίγοις, αχνά stoner ηχοχρώματα πασπαλίζουν τις αναιμικές blackened doom πινελιές του No Light, Only Fire κι απογειώνουν έτσι την τραχιά doom metal υφή του, ενώ τα κλασσικά metal ψήγματα των Witchsorrow αποτελούν σωστή συντροφιά για το έμφυτο epic doom άρωμα τους και μας χαρίζουν έτσι έναν ιδιαιτέρως διασκεδαστικό κι ενδιαφέρον heavy δίσκο. Έξοχο.
 
Witchsorrow: Facebook
Candlelight Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου