Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Serpents Eve - The Slow Knife

 
Οι ταλαντούχοι Serpents Eve θαρρώ ότι αποτελούν την πιο νέα heavy μπάντα από την Μεγάλη Βρετανία, καθώς γεννήθηκαν το τρέχον έτος στην Βόρεια Ιρλανδία και πρόσφατα πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν την παρθενική τους δουλειά, η οποία φέρει τον τίτλο The Slow Knife κι έχει την μορφή Ep κυκλοφορίας, μιας και περιέχει μόλις 4 κομμάτια συνολικής διάρκειας 21 λεπτών.
 
Το εν λόγω χορταστικό, παρά το μικρό του δέμας, Ep, πλαισιώνεται από ένα λιτό artwork, που όμως μαρτυρά τις occult ανησυχίες των Serpents Eve, ενώ διακρίνεται για την αψεγάδιαστη παραγωγή του, που χάρη στην δυναμική κι αρκούντως heavy διαύγεια της, απογειώνει τα κομμάτια του εκρηκτικού The Slow Knife, καθώς αναδεικνύει υπέροχα την οργανική τους υφή.
 
Ο αποκλειστικά instrumental χαρακτήρας του The Slow Knife μας παρουσιάζει σε όλο του το μεγαλείο, τόσο τον συνθετικό οίστρο των δημιουργών του, όσο και την εκτελεστική δεινότητα τους, που σε συνδυασμό με την αχαλίνωτη έμπνευση των Serpents Eve, μας προσφέρουν ένα ιδιαιτέρως εθιστικό doom metal άκουσμα, που ξεχειλίζει heavy τσαγανό και στάζει αδρεναλίνη.
 
Τα δυναμικά ντραμς πασπαλίζουν με μια έντονη ευωδία progressive πυρίτιδας τις συνθέσεις των Serpents Eve και τις οδηγούν σε αβυσσαλέα metal μονοπάτια, εκεί όπου το μπάσο διανθίζει με doom πινελιές το εκρηκτικό The Slow Knife κι έτσι συνοδεύει υπέροχα την ατίθαση κιθάρα τους, η οποία σκαρώνει συνεχώς χειμαρρώδη riffs κι ορμητικά solos σε παραδοσιακό doom μοτίβο.
 
Η περιπετειώδης υφή των κομματιών του ρωμαλέου The Slow Knife χρωστά την ανέμελη της υπόσταση στην αχνή stoner αύρα, που διαπερνά το τραχύ traditional doom metal ύφος των Serpents Eve, οι οποίοι έχουν επιτυχώς διανθίσει την οργιώδη κι αβυσσαλέα heavy μουσική τους με έντονα progressive ηχοχρώματα, που προσδίδουν αχνές metal αιχμές στον ήχο τους.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο άκουσμα των άκρως ελπιδοφόρων Serpents Eve αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μουσικό τους μέλλον, καθώς οι βάναυσα γοητευτικές συνθέσεις του έξοχου The Slow Knife, ξεχειλίζουν από doom metal μεράκι και μας ταξιδεύουν σε βαριά κι αιχμηρά heavy ηχοτοπία εκκωφαντικής stoner γοητείας κι αμαρτωλής prog rock ομορφιάς. Ωραιότατο.
 
Serpents Eve: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου