Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Seal Of Beleth

 
Ο παγερός Βορράς της Ευρώπης μας έχει χαρίσει κατά καιρούς μερικές εξαιρετικές heavy μπάντες κι εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η χώρα της Φιλανδίας, όπου ο metal ήχος και η rock μουσική γενικότερα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, καθώς από εκεί προέρχονται οι σχηματισμένοι το 2007 από τρεις ιδιαιτέρους ταλαντούχους μουσικούς, Seal Of Beleth.
 
Το εν λόγω συγκρότημα απαρτίζεται από τον J. Kostamo σε φωνή και κιθάρα, τον M. Kallio στα ντραμς και τον A. Klemm σε φωνητικά και μπάσο, οι οποίοι στα μέσα του περασμένου Ιούλη κυκλοφόρησαν την ομώνυμη και τέταρτη συνολικά δουλειά τους, που αποτελεί το δεύτερο full length πόνημα τους και περιέχει 4 θηριώδη κομμάτια συνολικής διάρκειας 47 λεπτών.
 
Η βαριά κι αργόσυρτη κατά βάση μουσική των Seal Of Beleth στηρίζεται πάνω σε ένα τραχύ traditional doom υπόβαθρο, το οποίο είναι επιτυχώς διανθισμένο με ισχνά μεν, εξαιρετικά έντονα δε, stoner στοιχεία και με δυναμικά sludge ψήγματα, που χάρη στο μεράκι και το πλούσιο συνθετικό κι εκτελεστικό τους ταλέντο, απογειώνουν το πρωτόγονο doom metal μοτίβο τους.
 
Τα σχιστά brutal φωνητικά με τις αχνές βορβορώδεις αιχμές τους εντείνουν την ισχυρή ευωδία doom/death σαπίλας και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τα ισχνά funeral ηχοτοπία και με τα σχεδόν ανεπαίσθητα black ξεσπάσματα των Seal Of Beleth, το μεστό μπάσο των οποίων σε συνεργασία με τα ρωμαλέα τους ντραμς, καθιστούν στιβαρά τα εξόχως συμπαγή τους κομμάτια.
 
Οι ζοφερές μελωδίες της κιθάρας πασπαλίζουν άλλοτε με αναιμικές black πινελιές το έσχατο χρονικά πόνημα των Seal Of Beleth κι άλλοτε προσφέρουν epic doom μελαγχολία στο τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο χρωστά τα ασθενικά του stoner ηχοχρώματα στα ρωμαλέα της riffs, που κινούνται νωχελικά πάνω σε έναν άγριο, βαλτώδη και παραδοσιακό doom metal καμβά.
 
Εν ολίγοις, τούτος ο εξαιρετικός και υπέρβαρος δίσκος μας ταξιδεύει μες από το μεράκι και το ταλέντο των Seal Of Beleth σε traditional doom ηχοτοπία φρικαλέας ομορφιάς, χάρη στα sludge ψήγματα και το πυκνό doom/death πέπλο, που έχει τυλίξει τον σκοτεινό epic doom χαρακτήρα των άκρως απολαυστικών κι εξόχως χορταστικών συνθέσεων τους. Αποκρουστικά θελκτικό.
 
Seal Of Beleth: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου