Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Oak - Beyond Oblivion

 
Οι ανερχόμενοι Oak σχηματίστηκαν στην αρχή της τρέχουσας δεκαετίας στην Σουηδία και πρόσφατα κυκλοφόρησαν την δεύτερη full length και τρίτη συνολικά δουλειά τους, η οποία φέρει τον τίτλο Beyond Oblivion και περιέχει 6 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 47 λεπτών.
 
Το χορταστικό Beyond Oblivion αποτελεί ένα ιδιαιτέρως απολαυστικό κράμα ατμοσφαιρικών sludge ήχων κι αχαλίνωτης doom ψυχεδέλειας, ενώ οι άκρως ταλαντούχοι Oak έχουν επιτυχώς επενδύσει τις περιπετειώδεις και μεθυστικές του συνθέσεις με space και ισχνά oriental ψήγματα.
 
Η καθαρή φωνή των άκρως ελπιδοφόρων Oak έχει διακριτική παρουσία στο νέο τους πόνημα, όμως πετυχαίνει κι ενισχύει την ηχητική ποικιλία του Beyond Oblivion, χάρη στην πότε βραχνή κι epic doom αισθητικής χροιά και την πότε προερχόμενη από τα βάθη space βάλτων υφή της.
 
Τα ντραμς οδηγούν σε funeral doom αισθητικής ηχοτοπία την αργόσυρτη μουσική των Oak και συνθέτουν ένα στιβαρό rythm section με το παιχνιδιάρικο μπάσο τους, το οποίο χαρίζει βάθος κι όγκο στο εθιστικό Beyond Oblivion, ενισχύοντας τις δηλητηριώδεις sludge αναθυμιάσεις του.
 
Ο συμπαγής ήχος των Oak οφείλει πολλά και στις 2 τους κιθάρες, οι οποίες άλλοτε σκαρώνουν θηριώδη riffs σε doom μοτίβο κι άλλοτε εμπλουτίζουν τον ατμοσφαιρικό sludge χαρακτήρα του εξαιρετικού Beyond Oblivion με ισχνά prog ρινίσματα κι ανατολίτικης αύρας oriental μελωδίες.
 
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν αρκούντως heavy δίσκο, που με τα συννεφιασμένα του sludge στοιχεία μας ταξιδεύει στα πέρατα της doom ψυχεδέλειας με το Beyond Oblivion, στο οποίο οι πολλά υποσχόμενοι Oak έχουν χαλιναγωγήσει τις μπόλικες επιρροές τους. Έξοχο.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου