Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Mara

 
Οι ταλαντούχοι Mara σχηματίστηκαν στην Σουηδία το 2012 και ύστερα από ένα διάλειμμα δύο ετών επανήλθαν στο heavy προσκήνιο πρόσφατα και μάλιστα με την ομώνυμη και παρθενική full length δουλειά τους, η οποία περιέχει 7 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 42 λεπτών.
 
Το εν λόγω άλμπουμ πλαισιώνεται από ένα ταιριαστό με την σκοτεινή ατμόσφαιρα του artwork και διακρίνεται για την old school metal αισθητικής παραγωγή του, η οποία αναδεικνύει υπέροχα την αχνή fuzz υπόσταση των αρκούντως heavy και ιδιαιτέρως απολαυστικών του συνθέσεων.
 
Η μουσική των ανερχόμενων Mara στηρίζεται σε ένα συναρπαστικό traditional doom υπόβαθρο, το οποίο έχουν διανθίσει με διακριτικά stoner στοιχεία, που απογειώνουν την υφέρπουσα doom metal αλητεία κι ενισχύουν συνάμα σημαντικά την σχεδόν ανεπαίσθητη heavy metal αύρα της.
 
Τα λιτά ντραμς κρατούν με μαεστρία τα μπόσικα στο χορταστικό ντεμπούτο των Mara και συνθέτουν ένα εξαιρετικά στιβαρό και συμπαγές rythm section με το μεστό τους μπάσο, το οποίο χάρη στην ογκώδη και πυκνή υφή του, γεμίζει υπέροχα τις εκρηκτικές τους συνθέσεις.
 
Ο παραδοσιακός doom χαρακτήρας τούτης της εξαίρετης κυκλοφορίας οφείλει την old school αύρα του, τόσο στα ορμητικά leads και solos της μιας κιθάρας, όσο και στα ρωμαλέα riffs της δεύτερης κιθάρας των Mara, τα φωνητικά των οποίων ξεχωρίζουν για το ελεγχόμενο γρέζι τους.
 
Εν ολίγοις, οι άκρως ελπιδοφόροι Mara με το πρώτο τους πόνημα μας γεμίζουν ελπίδες για το μουσικό τους μέλλον, καθώς οι έξοχες συνθέσεις του μαρτυρούν το πλούσιο ταλέντο τους, ενώ συνδυάζουν φανταστικά το doom metal παρελθόν με τον σύγχρονο heavy ήχο. Ωραιότατο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου