Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Arrakis - Ammu Dia

 
Οι ανερχόμενοι Arrakis σχηματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη το 2012 κι απαρτίζονται από τρεις ιδιαιτέρως ικανούς μουσικούς, που αρέσκονται να παίζουν δυναμική heavy μουσική και οι οποίοι στα μέσα του περασμένου Ιουνίου κυκλοφόρησαν τη νέα δουλειά τους με τίτλο Ammu Dia.
 
Το εν λόγω άλμπουμ διαρκεί 58 λεπτά και περιέχει 7 κομμάτια, ενώ πλαισιώνεται από ένα χρωματιστό artwork, που μαρτυρά την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια της μουσικής του, η οποία στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό των άκρως ελπιδοφόρων και ταλαντούχων δημιουργών της.
 
Η κιθάρα σκαρώνει συνεχώς εξαιρετικά heavy κι ορμητικά riffs σε stoner ύφος κυρίως, ενώ με τη βοήθεια του δυναμικού rythm section των Arrakis, που αποτελείται από το πυκνό τους μπάσο και τα θηριώδη τους ντραμς, διανθίζει το έξοχο Ammu Dia με ισχνά progressive ηχοχρώματα.
 
Τα metal ρινίσματα του χορταστικού Ammu Dia συνεισφέρουν σημαντικά στο τελικό μουσικό σύνολο, καθώς ενισχύουν την ήδη πλούσια ηχητική ποικιλία του και συνάμα συνεισφέρουν στην ομαλή ροή των συνθέσεων του, ενώ αναδεικνύουν την instrumental υπόσταση των Arrakis.
 
Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του συναρπαστικού Ammu Dia μαρτυρά την αστείρευτη έμπνευση των πολλά υποσχόμενων Arrakis, που με τον συνθετικό κι εκτελεστικό τους οίστρο, μας οδηγούν σε πασπαλισμένα με stoner στοιχεία heavy psych ηχοτοπία βάναυσης ομορφιάς.
 
Εν ολίγοις, το έσχατο χρονικά πόνημα των Arrakis, που τυγχάνει να αποτελεί το ντεμπούτο full length δίσκο τους, αφήνει πολλές ελπίδες για το μουσικό τους μέλλον, καθώς το απολαυστικό Ammu Dia μας παρουσιάζει με πειστικό κι εύγλωττο τρόπο το περίσσιο ταλέντο τους. Εξαίρετο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου