Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

We Hunt Buffalo - Living Ghosts

 
Οι ταλαντούχοι και ραγδαίως ανερχόμενοι We Hunt Buffalo σχηματίστηκαν στα προάστια του Βανκούβερ στον Καναδά το 2010 κι απαρτίζονται από τρεις εξαιρετικά ικανούς μουσικούς και πιο συγκεκριμένα από τον Ryan σε κιθάρα και φωνή, τον Brendan στο μπάσο και τον Brandon στα ντραμς, οι οποίοι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη πρόκειται να κυκλοφορήσουν το νέο τους δίσκο.
 
Το εν λόγω άλμπουμ, που τιτλοφορείται Living Ghosts, πρόκειται να βγει μέσω της σουηδικής Fuzzorama Records και περιέχει 9 κομμάτια συνολικής διάρκειας 39 λεπτών, ενώ διακρίνεται για την δυνατή και διαυγή παραγωγή του, που κολακεύει τη χειμαρρώδη αύρα των συνθέσεων του και πλαισιώνεται από ένα πολύχρωμο artwork, που μαρτυρά την ορμητική του ψυχεδέλεια.
 
Η παθιασμένη φωνή των We Hunt Buffalo συνεισφέρει σημαντικά στην ηχητική ποικιλία της νέας τους δουλειάς, καθώς άλλοτε έχει καθαρή κι αιθέρια υφή κι άλλοτε ξεφεύγει σε μονοπάτια brutal χροιάς, ενώ η δυναμική τους κιθάρα, πότε σκαρώνει ρωμαλέα riffs σε διάφορους heavy ρυθμούς και πότε υφαίνει εκρηκτικές rock 'n' roll μελωδίες, που απογειώνουν το Living Ghosts.
 
Τα εκκωφαντικά ντραμς οδηγούν άλλοτε σε κατακλυσμιαία stoner ηχοτοπία τα κομμάτια του Living Ghosts κι άλλοτε μας ταξιδεύουν σε doom rock βάλτους ανείπωτης ομορφιάς, χάρη στο σπιρτόζικο groove τους, που ζέχνει blues αλητεία, ενώ το μεστό μπάσο των We Hunt Buffalo γεμίζει τον ήχο τους με την έντονη fuzz υφή του και τον διανθίζει με αναιμικά sludge ψήγματα.
 
Ο ισχνός grunge χαρακτήρας των φωνητικών και η σποραδική τραχιά τους υφή, διανθίζουν το Living Ghosts με vintage αύρας ηχοχρώματα, ενώ τα εξόχως δυναμικά και βαπτισμένα σε οπιούχα fuzz ύδατα έγχορδα των We Hunt Buffalo, ενισχύουν το doom rock ταμπεραμέντο τους και χάρη στα σπινθηροβόλα τους ντραμς, απογειώνουν την εθιστική stoner υπόσταση τους.
 
Εν ολίγοις, οι δραστήριοι κι άκρως ελπιδοφόροι We Hunt Buffalo μας χαρίζουν ένα ιδιαιτέρως heavy άκουσμα, που ευωδιάζει stoner πυρίτιδα σε κάθε του νότα και το οποίο βρίθει ηχητικής ποικιλίας, μιας και η έντονη rock 'n' roll ψυχεδέλεια, που διαπερνά το ιδιαιτέρως χορταστικό Living Ghosts, παντρεύει τα doom με τα ισχνά blues και grunge στοιχεία τους. Συναρπαστικό.
 
We Hunt Buffalo: Facebook / Official Website
Fuzzorama Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου