Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Camel Heavy

 
Ο Jurgen Windcaller στην κιθάρα και ο Chris Shikami στα ντραμς προέρχονται από το Σικάγο, όπου στις αρχές του τρέχοντος έτους σχημάτισαν τη δική τους μπάντα με όνομα Camel Heavy, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της πρόλαβε και κυκλοφόρησε την παρθενική της δουλειά.
 
Το εν λόγω άκουσμα φέρει σαν τίτλο το όνομα των δημιουργών του κι έχει την μορφή Ep κυκλοφορίας, μιας και τα 5 κομμάτια που περιέχει διαρκούν συνολικά 25 λεπτά, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η παραγωγή του, που κολακεύει με την ωμή της διαύγεια τον σκαιό του χαρακτήρα.
 
Η κιθάρα σκαρώνει συνεχώς ορμητικά riffs με τραχιά υφή σε πρωτόγονο stoner μοτίβο και διανθίζει τα χειμαρρώδη κομμάτια των Camel Heavy με μια εκρηκτική ευωδία doom πυρίτιδας, που κολακεύει την αχαλίνωτη fuzz υφή κι αναδεικνύει υπέροχα τις αχνές τους noise ατασθαλίες.
 
Τα δυναμικά ντραμς πλημμυρίζουν με το στιβαρό τους groove το τελικό μουσικό σύνολο και καθιστούν έτσι εξόχως εθιστικές τις συνθέσεις των Camel Heavy, οι οποίες τους προσφέρουν, χάρη στο έχων metal αιχμές, heavy τσαγανό τους, την δική τους μοναδική μουσική ταυτότητα.
 
Οι εξόχως απολαυστικές και χορταστικές συνθέσεις των άκρως ελπιδοφόρων Camel Heavy μας προσφέρουν δυνατές στιγμές heavy ευδαιμονίας, χάρη στο σπιρτόζικο stoner ταμπεραμέντο και στις πυκνές doom αναθυμιάσεις, που διακρίνει τη σχεδόν ανεπαίσθητη noise rock αύρα τους.
 
Εν ολίγοις, το ντεμπούτο κι ομώνυμο EP των ανερχόμενων Camel Heavy αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από μέρους τους, καθώς μας παρουσιάζει με πειστικό κι εύγλωττο τρόπο την fuzz δυναμική και το συμπαγές κι αχαλίνωτο heavy μεράκι τους. Εξαίρετο.
 
Camel Heavy: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου