Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Megaritual - Mantra Music (Volume Two)

 
Ο ταλαντούχος και δραστήριος D. Walker από την Αυστραλία κυκλοφόρησε φέτος την δεύτερη προσωπική δουλειά του με το solo project του, Megaritual, στην οποία έχει επιμεληθεί εκτός από την σύνθεση και την ηχογράφηση των κομματιών, την παραγωγή, τη μίξη και το mastering.
 
Το εν λόγω άκουσμα, που φέρει τον τίτλο Mantra Music (Volume Two) περιέχει πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 29 λεπτών και χρωστά την ηχητική του θέρμη και την πλούσια μουσική του ποικιλία στην αψεγάδιαστη παραγωγή και στον πολυτάλαντο και πολυπράγμων δημιουργό της.
 
Η μαγευτική μουσική του Mantra Music (Volume Two) στηρίζεται στην αχαλίνωτη doom rock ψυχεδέλεια και στον παραδοσιακό stoner ήχο, ενώ ο τρομακτικά ικανός τύπος πίσω από το όνομα Megaritual έχει στολίσει τις άκρως απολαυστικές του συνθέσεις με ισχυρά folk ψήγματα.
 
Τα ντραμς πασπαλίζουν oriental αύρας πινελιές πάνω στον ατίθασο stoner καμβά της κιθάρας, η οποία πότε σκαρώνει δυναμικά doom εκτοπίσματος riffs και πότε υφαίνει ένα μεθυστικό drone υπόβαθρο space αναθυμιάσεων, απογειώνοντας έτσι τα raga ηχοτοπία του σαγηνευτικού sitar.
 
Οι συναρπαστικές και περιπετειώδεις αναζητήσεις των Megaritual στα πέρατα της Ανατολής και της heavy μουσικής, οφείλουν το διανθισμένο με fuzz στοιχεία και βαρύ τους σκαρί στο μεστό μπάσο, που επενδύει με τραχιά κι εθιστικά rock ηχοχρώματα το Mantra Music (Volume Two).
 
Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο στον ήχο των άκρως ελπιδοφόρων Megaritual, καθώς και στην ομαλή ροή του εκπληκτικού Mantra Music (Volume Two) παίζουν και τα φωνητικά, που με τις σποραδικές, μα καίριες εμφανίσεις τους, εμπλουτίζουν την εθιστική και πυκνή του ατμόσφαιρα.
 
Εν ολίγοις, το Mantra Music (Volume Two) χάρη στον oriental μανδύα με τις space και drone λεπτομέρειες, που καλύπτει το stoner μοτίβο και την υφέρπουσα doom ψυχεδέλεια του, καθιστά χάρη και στην αχνή desert αύρα του, πολλά υποσχόμενο το όνομα Megaritual. Φανταστικό.
 
Megaritual: Bandcamp
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου