Σάββατο 23 Απριλίου 2016

AlienTv - Vol.1

 
Χρόνια στο κουρμπέτι έχουν οι προερχόμενοι από την Αθήνα όπου και σχηματίστηκαν αρχικά ως punk μπάντα το 2003 κι άκρως ελπιδοφόροι AlienTv, που απαρτίζονται από τον Άγγελο Σακκέτα στα φωνητικά, τους Μάριο Κασσιανό και Βασίλη Καββαθά στις κιθάρες, τον Νίκο Μανωλίτση στο μπάσο και τον Αντώνη Τσιτσεκλή στα ντραμς, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πρόσφατα μέσω της σελίδας τους στο bandcamp την παρθενική τους δουλειά με τίτλο Vol.1.
 
Πέντε κομμάτια συνολικής διάρκειας 27 λεπτών περιέχει το λιτά κι απέριττα τιτλοφορούμενο Vol.1, το artwork του οποίου μας βάζει για τα καλά στο γεμάτο heavy ενέργεια μουσικό του κλίμα με την υφέρπουσα rock ψυχεδέλεια του, ενώ ειδικής μνείας θαρρώ, πως αξίζει η εξαιρετική του παραγωγή, που κολακεύει με την δυναμική κι ασθενική της συνάμα punk αύρα τα εκρηκτικά κομμάτια των AlienTv, που διακρίνονται για την ιδιαιτέρως αγριεμένη τους stoner αδρεναλίνη.
 
Ρωμαλέα riffs άλλοτε σε στιβαρό stoner ύφος κι άλλοτε με ισχυρές southern πινελιές και metal αιχμές ξεχύνονται συνεχώς μες από τις κιθάρες των AlienTv, οι οποίες πασπαλίζουν με αχνά και σχεδόν ανεπαίσθητα funk ψήγματα το τελικό μουσικό σύνολο, το οποίο χρωστά στα γεμάτα γρέζι και βραχνάδα φωνητικά την αρχέγονη και βαριά heavy rock αισθητική του, μιας και αυτά είναι που διανθίζουν επιτυχώς το Vol.1 με το πρωτόγονο και φλογερό hard rock τους πάθος.
 
Συμπαγές είναι το μεστό rythm section των AlienTv, που απαρτίζεται από τα σπινθηροβόλα τους ντραμς και το σπιρτόζικο τους groove, καθώς κι από το σκεπασμένο με ψιλή fuzz σκόνη μπάσο τους, που χαρίζει βάθος κι όγκο στο έξοχο Vol. 1, το οποίο μας παρουσιάζει με τρόπο εύγλωττο κι άκρως διασκεδαστικό το rock ταλέντο και το ατόφιο heavy μεράκι των δημιουργών του, μιας και δίχως να μας δείχνει κάτι το ρηξικέλευθο, εντούτοις ευωδιάζει stoner φρεσκάδα.
 
Κοφτερό είναι το λεπτό metal υπόστρωμα του Vol. 1, που σε συνδυασμό με την ευωδία punk πυρίτιδας των AlienTv, συμβάλει σημαντικά στην εύφλεκτη ατμόσφαιρα του παρθενικού τους πονήματος, μιας και αναδεικνύουν φανταστικά την διακριτική κι αρκούντως heavy ψυχεδέλεια τους, η οποία πλαισιώνει περίφημα την έμφυτη stoner σπιρτάδα τους κι απογειώνει τον σκαιό τους hard rock χαρακτήρα και το τραχύ τους και southern αύρας heavy rock ταμπεραμέντο.
 
Τέλος, το άκρως χορταστικό, παρά το σχετικά μικρό του δέμας, Vol. 1, μαρτυρά σε όλο τους το μεγαλείο τον συνθετικό οίστρο και την εκτελεστική δεινότητα των πολλά υποσχόμενων AlienTv, που με οδηγό την ατίθαση φαντασία και την αγριεμένη rock έμπνευση τους, μας ταξιδεύουν σε σύγχρονα heavy ηχοτοπία μες από το παλιακό stoner υπόβαθρο τους, το οποίο ζέχνει hard rock ευφορία χάρη στον άκρατο fuzz δυναμισμό και το σκαιό τους heavy rock τσαγανό. Εξαιρετικό.
 
AlienTv: Bandcamp / Facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου