Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Negative Voice - Cold Redrafted

 
Στην συνήθως παγερή Μόσχα έχουν την βάση τους οι ανερχόμενοι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς Negative Voice, που σχηματίστηκαν το 2000 κι έπειτα από κάμποσες αλλαγές στην σύνθεση τους, οι οποίες είχαν σε κάποια φάση οδηγήσει και σε προσωρινή όπως αποδείχτηκε εν τέλει διάλυση τους, απαρτίζονται πλέον από τέσσερις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς.
 
Πιο συγκεκριμένα από τον Evgeny Loginov σε κιθάρα και φωνή, τον Andrew Samsonov στην κιθάρα, τον Alexander Nikolsky στο μπάσο και τον Konstantin Pavlov στα ντραμς, οι οποίοι τούτες τις μέρες και με την βοήθεια της εξαίρετης και πάντα ποιοτικής Hypnotic Dirge Records κυκλοφορούν το καινούριο και δεύτερο συνολικά ως τώρα με full length μορφή άλμπουμ τους.
 
Υπό τον τίτλο Cold Redrafted κυκλοφορεί ο περί ου ο λόγος δίσκος, που περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 47 λεπτών, ενώ ειδικής μνείας αξίζει η καθαρή του παραγωγή, που κολακεύει την σκαιή metal δυναμική των έξοχων Negative Voice κι αναδεικνύει μες από την συννεφιασμένη της διαύγεια την ερεβώδη και αποπνικτική τους blackened doom μελαγχολία.
 
Άκρως ταιριαστό με την σκοτεινή του ατμόσφαιρα είναι και το ψυχρής ομορφιάς του artwork, που
σε συνδυασμό με τους όχι και τόσο αισιόδοξους στίχους του Cold Redrafted μας βάζει για τα καλά στην σφόδρα θελκτική του ηχητική μιζέρια και μας ταξιδεύει με οδηγό το πλούσιο μουσικό ταλέντο των Negative Voice σε σκληρά και μελωδικά συνάμα σοκάκια του ακραίου metal ήχου.
 
Μακάβριας ομορφιάς riffs, άλλοτε σε κλασσικό doom/death ύφος και με ισχυρές 90's πινελιές στο ματωμένο τους σκαρί κι άλλοτε τραχείς ρυθμοί σε ισχνό progressive μοτίβο με δυνατά black αρώματα συνθέτουν έναν άκρως βαρύ και στιβαρό metal ιστό, τον οποίο οι Negative Voice στο χορταστικό Cold Redrafted έχουν έξοχα διανθίσει με τα πένθιμης γοητείας τους leads και solos.
 
Όμως θαρρώ, πως εύσημα αξίζει και το συμπαγές rythm section των Negative Voice, που χαρίζει όγκο κι ηχητικό βάθος στο άκρως απολαυστικό Cold Redrafted χάρη στο μεστό μπάσο και τον σχεδόν ανεπαίσθητο fuzz χαρακτήρα του και τα ρωμαλέα του ντραμς, που με το ισχνής gothic ευωδίας και death σπιρτάδας groove του, συμβάλουν σημαντικά στην ομαλή του ροή.
 
Λιγοστά καθαρά και μπόλικα brutal φωνητικά σε διάφορες χροιές συμβάλουν στην ηχητική ποικιλία του Cold Redrafted κι αποτυπώνουν σωστά το σκοτεινό του στιχουργικό περιεχόμενο, ενώ σημαντικό ρόλο στο πλούσιο μουσικά νέο πόνημα των Negative Voice παίζουν οι αχνές post rock αναθυμιάσεις, καθώς και η διάφανη ambient αύρα του dark metal τους υποβάθρου.
 
Εν ολίγοις, εδώ πρόκειται για ένα σαγηνευτικό blackened doom άκουσμα με ισχνά progressive στοιχεία και βαθιές dark metal πινελιές, που καθιστούν εθιστικά τα gothic ευωδίας κι αιθέρια ambient ρινίσματα και τις doom/death αναθυμιάσεις των Negative Voice, που με το υπέροχο Cold Redrafted επιβεβαιώνουν άκρως πειστικά το φυσικό τους χάρισμα στη μουσική. Έξοχο.
 
Negative Voice: Bandcamp / Facebook
Hypnotic Dirge Records: Official Website
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου